Kerum spašava KK Split, Rađa na odlasku iz kluba

Tekst: T.T.
Foto: Cropix

NAZIRE se kraj dugoj financijskoj krizi u kojoj se nalazi trofejni košarkaški klub Split. Prema riječima gradonačelnika Splita Željka Keruma grad će na račun kluba odmah uplatiti milijun kuna kako bi se osigurala sredstva za osnovno funkcioniranje, a nakon rebalansa proračuna nekadašnjim prvacima Europe biti će uplaćeno još 700.000 kuna.

Grad se obvezao da će klubu naći glavnog sponzora, a velika je vjerojatnost da će Dino Rađa otići sa mjesta predsjednika kluba. No Rađa je i dalje voljan pomagati klubu na bilo koji drugi način. KK Split će u procesu pretvorbe dobiti novu upravu, a na kraju će biti u većinskom vlasništvu grada. Izvjesno je da će direktor kluba ostati Petar Škovrlj, a čini se da će on jedini iz sadašnje garniture ostati u klubu i nakon kadrovskih promjena.

Ostaje za vidjeti što će biti sa Splitovim draguljem Marijem Delašem. On je jedini igrač koji je isplaćen do kraja, a tijekom ljeta za njega je bio zainteresiran niz europskih klubova. Da bi riješio dugove i zadržao momčad na okupu Split ga je želio prodati, najkonkretnija ponuda bila je ona  španjolskog Bilbaa (500.000 eura), no sad se situacija promijenila i Delaš bi mogao ostati.

Većina igrača zbog kašnjenja plaća zatražila je raskid ugovora na arbitraži kod HKS-a. Budu li oni isplaćeni Split bi u novu sezonu ipak mogao ući s optimizmom. Otane li stanje kojim slučajem kao sada, od njih ne treba očekivati velike stvari.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara