"King Kahn" oprašta se u gostima kod Šimunića

UTAKMICA na gostovanju kod Herthe iz Berlina u subotu bit će posljednja u karijeri za legendarnog vratara Bayern Münchena i njemačke reprezentacije Olivera Kahna.

Protiv Herthe u subotu Kahn će zaigrati 557. utakmicu u Bundesligi, što je rekord za vratara. Oliver Kahn nikada nije ostavljao navijače ravnodušnima. Voljeli ga ili mrzili, svi su su složni u jednome, Kahn je veliki vratar (tri puta proglašen za najboljeg vratara svijeta).

Danas 38-godišnjak, odlazi u mirovinu nakon fantastične 21. godišnje karijere u kojoj je osvojio osam naslova prvaka Njemačke, šest naslova Njemačkog kupa, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo 2001. godine, te Kup Uefa (1996.).

Davne 1987. godine započeo je karijeru u Karlsruheu, gdje je branio sedam godina, a 1994. godine je prešao u Bayern München. U karijeri je osvojio praktički sve što se osvojiti može osim naslova Svjetskog prvaka.

Na Svjetskom prvenstvu 2002. godine praktički je sam nosio Njemačku do finala protiv Brazila, gdje je Ronaldo njegovom pogreškom postigao prvi gol i kasnije odveo “selecao” do naslova. Za njemačku reprezentaciju “King Kahn” nastupio je 86 puta, a na SP-u 2002. zaslužio je epitet najboljeg igrača turnira.

U rujnu će Kahnu u čast biti održana oproštajna utakmica između Bayerna i njemačke reprezentacije, a iako će tada biti već u mirovini uopće ne sumnjamo da će ukoliko primi gol urlati na svoje obrambene navijače istom žestinom kojom je to činio tijekom cijele karijere u svom prepoznatljivom stilu.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara