"Klasnić je Schaafov miracle-man!"

"Klasnić je Schaafov miracle-man!"


"THOMASU SCHAAFU trebat će čudo da preživi u Kupu Uefa nakon uvjerljivog poraza Na Ibroxu. A kada se radi o čudima, Schaaf se ima u koga pouzdati. Ivan Klasnić je njegov miracle  man." - naglasak je u tekstu nedjeljnog izdanja ozbiljnog škotskog lista.

Klasnićev slučaj zadivio je škotske novinare koji su se s njegovim trnovitim putem pobliže upoznali uoči susreta Glasgow Rangersa i Werdera. Ovaj mjesec na Hampden Parku kod Škotske gostuje i hrvatska reprezentacija i Klasić vjeruje da će se vratiti u zemlju kiltova.

Osim o prisnom odnosu s ikonom Rangersa Dadom Pršom s kojim je dijelio sobu na SP-u u Nnjemačkoj, Škoti pišu o Klasnićevim reprezentativnim počecima, kada je  kao rođeni Nijemac radije odabrao dres zemlje iz koje potječu njegovi roditelji. Njima, pak, mnogo duguje. Nakon prve neuspjele transplantacije bubrega njegove majke, Klasnićevo je tijelo prihvatilo očev bubreg.  Kada se vratio na teren nakon 11 mjesečnog oporavka, Schaaf je Klasnićevu premijeru proti Cottbusa opisao kao pravo malo čudo.

"Posljednjih godinu dana prošao sam  toliko toga pa mi izlazak na teren u takvim utakmicama ne može predstavljati neki problem." - kazao je Klasnić škotskim novinarima.

Autor podsjeća kako se Klasić u prosincu prošle godine definitivno vratio golovima Bayeru z Leverkusena. Killer je dva puta tresao mrežu u pobjedi Werdera 5:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvi trenutak osjećao sam se nekako prazno, ali nakon pet sekundi nisam mogao vjerovati da sam zabio svoj prvi gol. Obećao sam svojoj obitelji da ću ponovo igrati u Bundesligi. Obećao sam da  ću ponovo zabijati. Sretan sam." - kaže Klasnić.

Njegov povratak nogometu nije bio iznenađenje za trenera Schaafa:

"Za Ivana je zabijanje pogodaka poput vožnje bicikla, nikada nije zaboravio kako se to radi." - poručio je Schaaf.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara