Klasnić mora na transplantaciju bubrega, donor već pronađen

NJEMAČKI list "Bild" i službene stranice Werdera donose dosad neobjavljene informacije o misterioznoj bolesti Ivana Klasnića. Klasnić, koji je od svoje operacije slijepog crijeva 3. studenog 2006. "van stroja", morat će na transplantaciju bubrega.

Još od vremena operacije slijepog crijeva, sumnjalo se na probleme s bubrezima, ali sad je postalo jasno da Klasniću prijeti zakazivanje bubrega, i da će morati ići na transplantaciju.

Njegov odvjetnik Dr. Horndasch izjavio je u priopćenju javnosti: "Do prije nekoliko dana i Klasnić i njegovi liječnici pretpostavljali su da će moći riješiti njegove probleme s bubrezima. Nažalost, ispostavilo se da je transplantacija neophodan korak."

Problemi s Klasnićevim bubrezima dijagnosticirani su za vrijeme pretraga koje su vršene prije i nakon operacije slijepog crijeva u studenom. Ovo znači da Klasnić ne boluje od, kako se pretpostavljalo, postoperativnih problema, nego od problema s bubrezima.

Odvjetnik Horndasch kaže da je, na svu sreću, nađen donorski bubreg koji optimalno odgovara Klasniću. Klasnić će nakon presađivanja morati ostati u bolnici 8 do 12 dana, i nakon toga može početi s laganim treninzima. Liječnici predviđaju da će se moći vratiti na teren za 6 do 8 tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klaus Allofs, direktor Werdera, kaže: "Ovo je izvanredna situacija, koja nas sve duboko dira. Ivan mora biti svjestan da ima našu punu potporu"

Thomas Schaaf, trener kluba, dodaje: "Sad je najbitnije da se Ivan potpuno oporavi. Dat ćemo mu onoliko vremena koliko mu je potrebno. Nadamo se da će operacija proći bez problema i da će Ivan uskoro opet igrati nogomet."

J.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara