Klasnić oslobođen optužbi za silovanje: Bilo bi dobro da mi se hrvatski mediji ispričaju

Foto: AFP

HRVATSKI reprezentativac Ivan Klasnić potvrdio je kako je oslobođen sumnji za silovanje maloljetnice.

"Ne želim ništa komentirati jer mi je klub rekao da to ne radim, ali mogu samo reći da je istina", kazao je za RTL Klasnić koji traži ispriku od novinara. "Nije bilo lijepo da su hrvatski mediji i svi mediji pisali da sam ja to napravio. Bilo bi dobro da se svi mediji meni ispričaju jer to nisam napravio", dodao je.

Podsjećamo, djevojka je prijavu protiv Klasnića podnijela 25. listopada nakon čega je hrvatski reprezentativac i napadač Boltona uhićen i priveden na ispitivanje. Djevojka, koja je tada bila maloljetna, tvrdi da ju je Klasnić silovao u stanu u centru Manchestera. Njegovi prijatelji i suigrači uvijek su vjerovali u njegovi nevinosti. Prisjetimo se riječi Slavena Bilića.

"Naravno da svi u reprezentativnom stožeru vjerujemo da je Ivan nevin, kao što vjeruje svatko tko ga imalo poznaje. Ivan je fenomenalan momak, pozitivac, istinski sportaš. Siguran sam da će se vrlo brzo pokazati da on s cijelim slučajem nema nikakve veze. Zaista mi je žao što mu se sve ovo događa, a pogotovo nakon svega što je prošao u karijeri. Želim naglasiti da Ivan i njegova obitelj imaju našu punu podršku", rekao je Slaven Bilić.

Dodajmo kako optužbe za silovanje od strane nogometaša u Engleskoj nisu tako rijedak slučaj. Nogometaši u toj zemlji percipiraju se kao kakva božanstva, koja se često tako i ponašaju misleći da im je sve dopušteno. Radi se o ljudima koji zarađuju od 50 tisuća do 120 tisuća funti tjedno te se nerijetko ispostavi da su optužbe za silovanja lažne. Jedan od najpoznatijih takvih primjera su lažne optužbe na račun Robina van Persieja, napadača Arsenala, za silovanje 21-godišnje striptizete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara