Klasnićev liječnik teško optužio liječnike Werdera - Ivan bez komentara

LIJEČNIK hrvatskog nogometaša Ivana Klasnića, Arno E. Lison uputio je teške optužbe na račun medicinske liječničke službe Werdera.

Klasnić: Zaslužit ću poziv u reprezentaciju!

U intervjuu za Radio Bremen, profesor Arno E. Lison s bremenske klinike iznio je čitav niz optužbi na račun Werderovih liječnika.

"Već prije šest godina postojali su pouzdani pokazatelji koji su upućivali na to da Klasnićev bubreg nije bio zdrav, ali Werderovi liječnici nisu se na to obazirali. Trebali su se posvetiti tom slučaju znatno ranije. Poznajem gospodina Klasnića od studenog 2005. godine, kada je Ivan bio podvrgnut operaciji slijepog crijeva. Već tada je 70 posto funkcija bubrega bilo izgubljeno i to pod nadzorom različitih liječnika, a bez da je itko išta poduzeo! "

Objašnjenje takve neodgovornosti liječnik Lison teško može pronaći:

"Mislim da bih se okretao u grobu kada bi mi se dogodila takva pogreška. Ljudi griješe, i ja također radim pogreške, ali da netko radi jednu te istu pogrešku pet godina, to je stvarno začuđujuće! Svaki obični liječnik morao bi otkriti takav zdravstveni problem."

Kako bi se Klasnićeva bolest razvijala da je otkrivena ranije, Lison ne može točno procijeniti:

"U najboljem slučaju, daljnji razvoj bolesti se mogao spriječiti i tada bi Ivan bio čovjek koji bi bolest imao iza sebe. Teško je o tome govoriti jer smo se s bolešću gospodina Klasnića susreli tek u završnoj fazi. Pravi razlog nastanka bolesti ne možemo točno odrediti."

Liječnik tvrdi kako je nadležne liječnike Werdera već ranije upozorio na tu pogrešku.

"Vodili smo detaljne razgovore i razmjenu pisanog materijala. Ponudio sam i najnoviju literaturu, to jest i nove i stare podatke kako bi se oni mogli orijentirati. Pa što bi još jedan stručnjak trebao učiniti da upozori na problem? "

Iz Klasnićevog kluba Werdera još nije pristiglo očitovanje na ove optužbe.

Klasnić: Ne želim komentirati izjave svog liječnika!   

Ivan Klasnić izjavio je za Totalsport kako nema komentara na javni istup svog privatnog liječnika Arna E. Lisona, koji je okrivio Werderove liječnike da su u Ivanovu slučaju totalno zakazali.

"Ne mogu ništo o tome reći. Želim misliti samo na nogomet. Kako se sasvim vratiti, igrati čim bolje i što prije se nametnuti zareprezentaciju!

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara