Klasniću prije tjedan dana uspješno presađen bubreg njegova oca!

Klasniću prije tjedan dana uspješno presađen bubreg njegova oca!

NAŠ REPREZENTATIVAC Ivan Klasnić još prošlog tjedna uspješno je operiran na Visokoj medicinskoj školi u Hannoveru, gdje je izvršena transplatacija bubrega novog donora - njegova oca!

Nakon neuspjelog operativnog zahvata kojem je Klasnić podvrgnut 25. siječnja, a njegovo je tijelo tada odbacilo bubreg majke Šime, vrsni se nogometaš zajedno sa svojom obitelji odlučio za novu kliniku, procijenivši pri tom kako bi bilo najbolje izvršiti drugu operaciju u potpunoj tajnosti. 

Znalo se, međutim, da je dugogodišnji napadač Werdera pronašao novog donora, a operacija je bila najavljena poslije Uskrsa. No, bila je to tek taktika za obranu od medijske pozornosti te je Klasnić uspješno operiran već 16. ožujka i prema vijestima s Kanala N24, osjeća se dobro, kao i njegov otac koji se pokazao kao najpogodniji donor.

"Operacija je uspješno obavljena i Ivan se osjeća sasvim dobro." - kratko je za njemački Kicker potvrdila i Ivanova supruga Patricia, šest dana nakon operacije.

27-godišnji Klasnić, koji je izvan terena još od prosinca prošle godine, prije neki je dan kazao za Syke Kreiszeitung da je presretan zbog pronalaska odgovarajućeg donora, kao i da će u budućnosti morati više paziti na svoje zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se kako će ovaj put sve proći u redu. Prije nekoliko dana, posjetio sam suigrače i malo me zaboljelo kad sam ih vidio na terenu. Ali, blokirao sam emocije jer sam svjestan situacije u kojoj se nalazim. U ovom trenutku najbitnije je da ozdravim i ponovo pronađem svoju formu. Morat ću više paziti na reakcije svog tijela, kao i na hranu koju jedem. No, s obzirom na okolnosti, zaista se dobro osjećam."

Već sutra naš bi reprezentativac trebao biti otpušten na kućnu njegu, te ga u nadolazećem razdoblju čeka strogo mirovanje, uz propisanu terapiju i redovite liječničke kontrole. Nezahvalne su prognoze oko  povratka na teren, obzirom da je oporavak u ovakvim slučajevima krajnje individualan. Ali, previđa se kako bi Klasnić s lakšim treninzima mogao početi već ovog ljeta.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara