Kličko trenira s gladijatorom na leđima!

Tekst: Totalsport
Foto: Bild

HERKUL je svakog dana trčao s teletom na leđima. Tele je jednog dana izraslo u bika, a Herkul u najjačeg čovjeka na svijetu. Drevnih se treninga tijekom vrelih kalifornijskih jutara drži i Vitalij Kličko.

Ukrajinski 38-godišnji boksač naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji branit će 26. rujna u losanđeleškom Staples Centeru, i to u borbi protiv kalifornijskog boksača Chrisa Arreole (28).

Obojica boksača žive u Los Angelesu a fotografija koju je objavio Bild pokazuje Klička u jeku priprema za borbu. Po dnevnoj temperaturi od oko 40 stupnjeva Celzijevih, koju tu i tamo tek malo rashlade valovi povjetarca sa sjeveroistoka, ukrajinski teškaš 120 kilograma teškog glumca i bodybuildera Ralfa Möllera vuče na leđima stubištem u sklopu priprema za obranu svjetskog naslova.

Stepenicama u Santa Monici, kojih ima točno 280, Ukrajinac se već penjao tijekom ranijih priprema. Nosio je tada 30 kilograma težak prsluk. Ovaj put na leđa si je nakalemio 50-godišnjeg prijatelja lokalnog guvernera Arnolda Schwarzeneggera, glumca koji je igrao jednoga od suboraca (najvećeg i najstrašnijeg) Russellu Croweu u Gladijatoru, povijesnom spektaklu Ridleyja Scotta iz 2000. godine.

"Uzeo sam si svog prijatelja Ralfa i stavio ga na leđa. Mislim da je to jedan dobar test izdržljivosti", rekao je Kličko, koji je već u tri navrata operirao leđa te zbog toga pauzirao nekoliko godina, novinaru Bilda.

"Nemam više problema s leđima. Uvjeren sam da će izdržati i uopće se time ne zamaram.

Otkrio je da s trenerom Fritzom Sdunekom najviše voli trenirati uz obale Tihog oceana.

"Volim vježbati uz pacifički povjetarac. U dvorani je neizdrživo vruće."

Kličko povremeno živi u Kaliforniji, gdje su rođena njegova djeca. Već se dvaput borio u Staples Centeru: u epskom dvoboju protiv Lennoxa Lewisa (2003.) i protiv Corrieja Sandersa (2004)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara