Nogomet

Klopp predstavio svoju ideju promjene pravila o zaleđu

Klopp predstavio svoju ideju promjene pravila o zaleđu
Screenshot (Youtube)

SVE SE glasnije priča o promjeni pravila o zaleđu. Arsene Wenger, šef FIFA-inog globalnog razvoja, predstavio je javnosti svoju ideju.

Prema Wengerovoj ideji zaleđe se neće dosuditi ako je samo jedan dio tijela kojim se može zabiti gol u ravnini s predzadnjim igračem, neovisno o tome ako su ostali dijelovi tijela napadača ispred. Igrač će biti u zaleđu tek kad je cijelo njegovo tijelo ispred predzadnjeg igrača momčadi koja se brani. Dosadašnje pravilo kaže da je nogometaš u zaleđu ako je u trenutku upućivanja lopte dio tijela kojim nogometaš može zabiti pogodak bliži gol-liniji od predzadnjeg protivničkog igrača. 

Klopp: Noga - zaleđe, rame - nije zaleđe

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, podržava promjenu pravila, ali ima i svoj prijedlog za Wengera.

"Mogli bismo sve to malo olakšati. Kad ti je ispred nožni prst, stopalo, koljeno, što god bilo, to je zaleđe. Sve osim toga nije zaleđe. Tako bismo izbjegli situacije da se zaleđe dosudi zbog pazuha ili ramena", Kloppov je prijedlog.

"Meni je dobro i sadašnje pravilo, ali i Wengerova ideja. Problem je što je u praksi sve drugačije. Crtajući linije, kompliciramo sve to. Zaleđe je kad je zaleđe, pomoćnik podigne zastavicu i to je zaleđe. Nemam problem s tim. Uvijek će biti teških situacija za procjenu, neovisno o pravilu."

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara