LIGE PETICE

Klopp u sjedištu UEFA-e: Hitno promijenite VAR

Klopp u sjedištu UEFA-e: Hitno promijenite VAR
Foto: Gulliver / Getty Images

UEFA je pozvala Liverpoolovog menadžera da govori na trenerskoj konferenciji u Nyonu, što je on iskoristio za kritiku kontroverznog VAR-a.

Pozvao je na promjene u sustavu pomoći videotehnologije sucima na terenu, sa željom da oni tako efikasnije donose odluke. 

"VAR mora napredovati. Znamo da ne može biti 100 posto točan, ali postoji nekoliko stvari s njim koje nikako nisu u redu. Napredak se mora napraviti prilikom igranja rukom i ofsajda. Nitko nije savršen, ne traži se perfekcija. Ali odluke moraju biti ispravne i to što prije."

Klopp je postupio pošteno jer za vikend je upravo zahvaljujući greškama video asistenata Liverpool došao do možda ključne pobjede u lovu na naslov prvaka.

Redsi su pobijedili Manchester City 3:1, ali iz VAR sobe nisu glavnom sucu javili da je u jednoj situaciji sigurno, a možda i u dvije, bio penal za City nakon što su igrači Liverpoola u svom kaznenom prostoru igrali rukom. Osim toga, Liverpool je drugi gol postigao odmah nakon što za suparnika nije dosuđen jedanaesterac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara