hrvatska reprezentacija

Knežević: Srbija nije moj prvi izbor. Ispričavam se ako sam koga uvrijedio

Knežević: Srbija nije moj prvi izbor. Ispričavam se ako sam koga uvrijedio
Foto: EPA

BOJAN KNEŽEVIĆ, nogometaš Dinama na posudbi u Lokomotivi, jučer je otkrio da su ga kontaktirali iz Nogometnog saveza Srbije kako bi zaigrao za njihovu reprezentaciju. 

Budući da je Knežević bivši kapetan juniorske reprezentacije Hrvatske, zbog te informacije podiglo se puno prašine. Danas se mladi nogometaš odlučio oglasiti i poručiti da je Hrvatska i dalje njegov prvi izbor.

"Ovim putem imam potrebu objasniti situaciju oko cjelokupne jučerašnje priče i svih medijskih napisa te mojih izjava.

Ja sam prije par dana zaista dobio poziv od čovjeka koji se predstavio kao osoba iz Srpskog nogometnog saveza, postavio mi je par pitanja na koja sam sasvim normalno odgovorio, kao što sam i odgovorio svakome ostalome tko me je pitao u vezi toga.

Svatko tko je slušao moju izjavu za RTL i Novu TV, shvatio je koje je moje razmišljanje. Duboko i posebno sam naglasio da je Hrvatska bila od malena i bit će uvijek moj prvi izbor bez obzira na sve.

Biti kapetan U19 reprezentacije i proći sve mlade uzraste Hrvatske nogometne reprezentacije bi svima trebale značiti nešto - tako znače i meni. Da to nije tako i da nisam uvijek davao sve od sebe za hrvatski dres koji nosim, vjerojatno bi to treneri prepoznali, a sigurno mi ne bi izbornik tadašnje U19 reprezentacije ustupio kapetansku traku.

Niti u jednom trenutku ja nisam rekao da prihvaćam poziv Srbije niti da mislim da ću ga prihvatiti, nego da postoji mogućnost s pravne strane da nastupim za njih. Na što sam ja rekao da nikada ne znaš što nosi sutra i da ne odbacujem tu mogućnost u budućnosti.

Iako mi mnogi govore da nemam razlog za to, ja imam potrebu ispričati se ovim putem ljudima koji su se našli uvrijeđenima. Nije mi bilo u cilju dići nikakve tenzije, nego prije svega, razmišljao sam i razmišljam i danas na jedan normalan sportski način kako bi po meni trebao razmišljati svaki profesionalac koji želi svojoj obitelji omogućiti najbolje.

Ovo je zadnje što ću do daljnjega reći na ovu temu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara