Knjiga o Jedinoj all-star streetball utakmici u povijesti NBA lige

U NOVINARSKOM domu danas je javnosti predstavljena knjiga Jovana Kosijera i Danka Plevnika pod naslavom "Jedina allstar streetball utakmica u povijesti NBA", u kojoj su obnovljene uspomene na košarkašku utakmicu odigranu 2. lipnja 1964. u Karlovcu u kojoj su se najboljim igračima NBA lige suprostavili hrvatski košarkaši predvođeni Josipom Giusepeom Giergiom.

"Hvala autorima koji su mlađoj generaciji ostavili zapis o jedinstvenoj utakmici odigranoj prije 40 godina i u kojoj su NBA zvijede sa 110:65 pobijedili tada naše najbolje košarkaše, jer se sljedeći dvoboj naših i američkih košarkaša odigrao u nezaboravnom finalu olimpijskog turnira u Barceloni 1992. godine", rekao je na predstavljanju knjige predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Dragutin Lučić -Luce.

Odabrane citate o košarci koje je napisao eseist Veselko Tenžera pročitao je legendarni spiker Vladimir Mahovlić, koji je bio jedan od sudaca te utakmice, a nazočnima su se obratili i voditelj ureda za opće poslove Američkog veleposlanstva Gregory A. MacDonald te glavni tajnik hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jovan Kosijar je naglasio da je ova kniga važna i zbog toga što će ove godine naši reprezentativci na Europskom prvenstvu u Srbiji i Crnoj Gori pokušati izboriti nastup na Olimpijske igre 2008.

Danko Plevnik zahvalio je Zavičajnoj knjižnici u karlovcu u čijoj je nakladi tiskana knjiga čije će englesko izdanje naći u kući slavnih američke košarke u Springfieldu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara