Kohorta protiv Šukera: Ne želimo ga za počasnog građanina, on se srami Osijeka

KOHORTA ne želi da se Davoru Šukeru dodijeli titula počasnog građanina Osijeka i tražit će od Gradskog poglavarstva da povuče prijedlog.

Osječka navijača skupina tvrdi da se Šuker distancirao od Osijeka i da se srami svojega grada.

"Kohorta čvrsto i odlučno stoji iza stava da Davor Šuker apsolutno ničime nije zaslužio dodjelu navedene titule, tim više što se u mnogim vlastitim javnim istupima indirektno sramio svog matičnog grada, kluba i sredine u cjelini", stoji u priopćenju Udruge građana Kohorta Osijek.

Dapače, uvijek je pod svoje navodio Zagreb i NK Dinamo u kojima je također gradio svoju karijeru. Dojma smo da je uz Osijek, kako grad tako i nogometni klub, vezan isključivo pukom slučajnošću što je ovdje rođen, čemu u prilog ide i činjenica da Osijek posjećuje vrlo rijetko. Smatramo kako Davor Šuker nema ljudske vrijednosti potrebne za ponijeti navedeni naslov."

Biti počasnim građaninom našeg grada treba predstavljati iznimnu čast u životu pojedinca. Uopće, da bi se titula dodijelila određenoj osobi, ona ovaj grad i njegove građane mora zadužiti kroz neizmjernu ljubav i doprinos Osijeku, budući da je ovo način na koji se grad i njegovi građani dotičnoj osobi odužuju i zahvaljuju. Davor Šuker ni po kojem kriteriju Osijek i njegove građane nije zadužio!", kažu u Kohorti.

U Kohorti su najavili da će pokrenuti potpisivanje peticije ako Poglavarstvo ne prihvati njihovu inicijativu. Također, moguć je i javni prosvjed u Gradskom vrtu.

No, Alen Prnjat, član Poglavarstva koji je predložio Šukera za počasnog građanina se ne slaže s Kohortom.

"Ne vjerujem da se Šuker ogradio od Osijeka niti sam to ikad čuo. Moramo poboljšati odnose sa najpoznatijim Osječaninom na svijetu, a cilj prijedloga je dati Šukeru priliku da pokaže da voli grad, a nama dati način da mu se odužimo", rekao je Prnjat.

M.Pa.
Foto: AFP, Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara