Koliko u Prvoj HNL može druga momčad Dinama?

"DIV IZ PREDGRAĐA" u petak će protiv Rijeke otvoriti sezonu 2007/08. Prve HNL u koju se ove sezone (opet) vratio, a momčad koja će istrčati na travnjak imat će malo zajedničkog s onom koja je lani osvojila Drugu HNL.

Otišli su iskusni Veldin Karić, Petar Krpan, Krunoslav Vidak i kapetan Stipe Brnas, a došao je velik broj mladih, vrlo talentiranih, ali i neiskusnih igrača. Inter je u prijelaznom roku bio vrlo aktivan, pa je u klub došlo čak 12 novih igrača, deset je starih otišlo, a postoji mogućnost dovođenja još jednog ili dvojice igrača do kraja ljeta.

"Puno smo mlađi nego lani. Došlo je mnogo novih igrača, promijenili smo gotovo 50 posto momčadi.", rekao je trener Ante Čačić, koji će ove sezone imati pune ruke posla s uigravanjem momčadi. Inter nastavlja dobru suradnju s Dinamom, iz čijih je redova i većina novih Čačićevih igrača, koji su poslani u Zaprešić na kaljenje (Šarlija, Vranjić, Grgurović, Pandev, Kwedi...), pa će biti zanimljivo vidjeti koliko u najjačoj hrvatskoj ligi može momčad koja se u velikoj mjeri oslanja na mlade nade prvaka Hrvatske.

Iako je većina iskusnih igrača koji su nosili igru Intera prošle sezone otišla, ostali su braniči Damir Krznar i Domagoj Verhas, koji bi uz Dalibora Starčevića (došao iz Rijeke) trebali dati sigurnost u obrani, gdje će se sigurno naći mjesta i za mladog reprezentativca Dejana Lovrena (također Dinamovca na posudbi).

Veliki će izazov ova sezona biti i za Saška Pandeva, od kojeg se u Interu očekuje mnogo više nego u njegovom matičnom klubu. "Saško je vrlo potentan i talentiran igrač, ali nema previše utakmica u nogama. Jedno je igrati zadnjih 20-ak minuta u Dinamu kad je već sve odlučeno, a sasvim drugo je igrati u klubu gdje će se od njega očekivati da bude nosioc igre. No, treba biti strpljiv, utakmice će pokazati koliko ovi mladi igrači mogu.", rekao je Čačić u razgovoru za Index.

"Imamo vrlo mladu momčad od koje prvenstveno očekujem da ove sezone izbori ostanak u prvoj ligi. Cilj je napraviti momčad koja će i sljedećih godina biti konkurentna.", rezimirat će Čačić očekivanja Diva iz predgrađa, koji je poznat po čestom ispadanju i vraćanju u Prvu HNL.

Da se momčad ne gradi isključivo od Dinamovih igrača dokazuje i dovođenje dvojice Brazilaca (Renato Alves i Pinheiro) i jednog Kamerunca (Ebem) iz Imotskog, koji je prošle sezone bio jedan od najvećih konkurenata Interu u drugoj ligi.

Ipak ostaje činjenica da bi sav rad na razvijanju mlade momčadi mogao pasti u vodu ostane li Inter u sljedećim sezonama bez Dinamovih igrača. "Naravno, zbog financijske situacije kluba ne možemo dovoditi velika imena, ali ostanemo li ove sezone u ligi, već će biti lakše. Stalno radimo na selekciji momčadi i dovođenju kvalitetnog kadra i vjerujem da će momčad biti dovoljno dobra", uvjeren je trener Intera.

Iako Čačić kaže da je ove sezone cilj ostati u najjačoj hrvatskoj ligi, zanimalo nas je može li se, uspije li mlada ekipa Intera prebroditi pritisak, od njih očekivati i korak više, pogotovo uzme li se u obzir da je, izuzmemo li Dinamo i Hajduk, hrvatska liga obično dosta izjednačena. "Dinamo i Hajduk su svakako za klasu više od ostalih klubova u Hrvatskoj. Vjerujem da će jaki ove sezone biti i Zagreb i Rijeka, a slažem se da je ostatak lige dosta izjednačen", rekao je Čačić.

Kao novi prvoligaš s gotovo potpuno novom momčadi, ali i velikim brojem mladih Dinamovih talenata, od kojih se za par godina očekuje da budu nositelji igre Plavih, zaprešićki Inter svakako će biti jedan od najzanimljivijih klubova sljedeće sezone Prve HNL.

M.Č.
Foto:H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara