Koliko zarađuju Hrvati u NBA ligi?

Koliko zarađuju Hrvati u NBA ligi?

U NAJJAČOJ košarkaškoj ligi na svijetu trenutno (ne) igraju, četiri hrvatska košarkaša. Kukoč i Giriček važni su igrači svojih momčadi koje su ispale u prvom krugu play-offa, dok Bagarić i Šundov uglavnom ne igraju.

Toni Kukoč, Hrvat s najviše staža u NBA ligi, jedan je od najplaćenijih europskih igrača. S 8,800,000 dolara godišnje, koliko ga plaća Milwaukee, nalazi se na 47. mjestu najbolje plaćenih NBA igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordan Giriček, koji je u svojoj prvoj sezoni u NBA-u igrao za Memphis i Orlando zaradio je 1,400,000 dolara, a za nadolazeću sezonu ima garantirani ugovor.

Dalibor Bagarić nije se previše naigrao u Chicagu, no zaradio je nešto više od 830.000 dolara. Pitanje je gdje će igrati sljedeće sezone, jer klub ima pravo prekinuti njegov ugovor, ukoliko želi. A kako se Bagarić nije pokazao pogotkom na draftu, pitanje je želi li ga ijedna momčad, pa će mu možda biti najpametnije vratiti se u Europu skupljati iskustvo.

Bruno Šundov koji je imao minimalnu minutažu u Bostonu, trenutno je bez ugovora, a Boston ga je platio oko 637.000 dolara. Dino Rađa u nedavnom je intervjuu savjetovao i Šundovu da se vrati u Europu, i vrati se u NBA kad bude spreman poput Giričeka.

Najbolje plaćeni igrač je Kevin Garnett iz Minnesote koji dobiva oko 25 milijuna dolara godišnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara