Kolinda i Janica primile nogometnu reprezentaciju

Kolinda i Janica primile nogometnu reprezentaciju

Foto: Hina

HRVATSKA nogometna reprezentacija, praćena visokim dužnosnicima nogometnog saveza, posjetila je predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović, uz koju ih je dočekao i ministar obrazovanja znanosti i sporta Predrag Šustar.

Nogometaši su tako ispraćeni na Europsko prvenstvo u Francusku kamo lete u utorak ujutro. Za uspomenu, Kolindi su igrači uručili hrvatski dres s brojem 9.

"Iznimno mi je drago što ste došli u moj Ured da vam u svoje i u ime svih građana Hrvatske mogu zaželiti puno uspjeha na EURU u Francuskoj. Kao što znadete Hrvatska ovih dana prolazi, nažalost, kroz turbulentno razdoblje gdje se raščiščavaju neke stvari na političkoj sceni. Međutim, život ide dalje i želim da ovaj sastanak s vama danas pruži svima priliku i nadu, te bude dobar primjer kako se svi u Hrvatskoj možemo ujediniti podržavajući našu reprezentaciju, naše Vatrene",  kazala je Kolinda.

"Znam da vam u Francuskoj neće biti lako jer su protivnici vrlo jaki, ali mi vjerujemo u vas. Veselim se svakoj utakmici na EURU. Molim  vas da ne osjećate pritisak nego igrajte sa srcem. Vodite se mišlju da ste vi najbolji hrvatski nogometaši i da ste najbolji veleposlanici Hrvatske u svijetu. Bit ćemo s vama svih ovih dana i uvjerena sam da ćemo se svi zajedno veseliti", dodala je. 

U ime igrača zahvalio se kapetan reprezentacije Darijo Srna, koji je poklonio predsjednici dres s njezinim imenom i brojem devet, te nogometnu loptu s potpisima svih igrača.  

Prijamu su nazočili  ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šustar i njegova pomoćnica za sport Janica Kostelić.

Hrvatski reprezentativci putuju u Francusku sutra u 10 sati iz Zagrebačke zračne luke, a prvu utakmicu igrat će u nedjelju 12. lipnja u 15 sati protiv Turske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara