KONAČNI DOKAZ Prije finala otkriveno kada je zapravo rođena senzacija Eura

KONAČNI DOKAZ Prije finala otkriveno kada je zapravo rođena senzacija Eura

Foto: Getty Images / Guliver image

RENATO SANCHES (18) nakon Hrvatske u osmini finala riješio je i Poljsku u četvrtfinalu te je uz Cristiana Ronalda najzaslužniji što Portugal u večerašnjem finalu Eura u 21 sat igra s Francuskom.

Klinac kojem nitko ne može ništa i koji je za samo osam mjeseci od anonimusa iz B momčadi Benfice, postao superzvijezda Bayerna (koji ga je platio 35 milijuna eura, a na kraju bi mogao i 80), Portugala i senzacija Eura, jedna je od glavnih priča Europskog prvenstva.
 
Tinejdžer koji je "star" 18 godina i 316 dana, protiv Poljske postao je najmlađi starter na Euru, najmlađi koji je zabio u susretu nokaut-faze te najmlađi nogometaš proglašen igračem utakmice na EP-u, a par dana ranije ulaskom u igru protiv Hrvatske, postao najmlađi portugalski nogometaš na velikom natjecanju, odnosno srušio je rekord koji je Cristiano Ronaldo držao od Eura 2004.
 
Kao i u svakoj bajci i filmu, priča je dobra koliko su dobri negativci, ali ovdje oni nisu ni do koljena junaku. Jer nemoćni da zaustave njegove prodore, obrane mu projektile od šuteva ili pobjegnu njegovim oštrim startovima, najbolje čega su se portugalski rivali u ljubomori i nemoći mogli sjetiti je, da javno sumnjaju u njegove godine, jer naravno, nemoguće je da jedan klinjo, koji se pojavio odjednom i uđe u legendu, imao samo 18 godina.
 
Ove sumnje prerasle su u optužbe još tijekom Sanchesovog čudesnog proboja u Benfici, točnije ovog proljeća, a aktualizirane su i tijekom njegovog sjajnog nastupa na Euru, a u tome je prednjačio Sporting, veliki gradski rival Sanchesove Benfice.
 
Portugalski list Jornal de Noticias proveo je istragu o stvarnom datumu Sanchesovog rođenja kako bi se utvrdilo koliko je doista star, odnosno je li rođen 18. kolovoza 1997., kao što igrač i njegova obitelj tvrde, ili je stariji čak pet godina, kao što govore njegovi osporavatelji.
 
Uvidom u matičnu knjigu rođenih, utvrđeno je da je Renato Sanches doista rođen navedenog datuma, ali da je u sustavu registriran tek 2002., odnosno pet godina kasnije zbog rastave njegovih roditelja. Otac je emigrirao u Francusku kada je Renato imao pet mjeseci, a u Portugal se vratio pet godina kasnije i tek tada je njegov sin mogao biti registriran.
 
Uglavnom, saga o Sanchesovoj starosti sada je konačno okončana, jer evo dokaza, potvrde o njegovom rođenju iz bolnice Amamdora-Sintra, gdje je na svijet došao najmlađi igrač koji je igrao u polufinalu Eura i koji se očekuje u večerašnjem finalu:
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara