Konferencija o športu RZ Alpe-Jadran

U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske u Opatiji će se od 9. do 12. lipnja održati VI. konferencija o športu Radne zajednice AlpeJadran.

Konferencija će se održati u Grand hotelu "4. opatijska cvijeta", a glavne teme bit će: "Značaj odgoja djece i mladeži u športskim igrama Radne zajednice Alpe - Jadran" te "Sustav i organizacijski oblici športa članica Radne zajednice Alpe-Jadran".

Sudjelovanje u radu VI Konferencije, na kojoj će biti prezentirano 30-ak znanstvenih i stručnih radova, potvrdili su brojni predstavnici članica Radne zajednice Alpe-Jadran, Radne skupine zadužene za šport, profesori tjelesne i zdravstvene kulture te studenti Sveučilišta u Rijeci.

Radna zajednica Alpe-Jadran nastala je radi poticaja suradnje među regijama te "rušenja" graničnih, političkih i jezičnih ograda, a zajedničku izjavu o tome potpisali su 20. studenoga 1978. godine u Veneciji sedam članica i dva aktivna promatrača iz četiri države.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas RZ Alpe-Jadran broji 17 članova iz sadam država: Austrije, Hrvatske, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Švicarske, a u njoj se ravnoprvno koriste pet službenih jezika: njemački, hrvatski, talijanski, mađarski i slovenski.

Članovi RZ Alpe-Jadran su regije, pokrajine, kantoni, županije i države: Mađarska (Baranya, Gy?r-Moson-Sopron, Somogy, Vas i Zala), Njemačka (Bavarska), Austrija (Gradišće, Gornja Austrija, Štajerska i Koruška), Italija (Furlanija - Julijska krajina, Lombardija, Veneto i Trentino - Alto Adige) i Švicarska (Tizino), te Slovenija i Hrvatska.

(Hina)xad yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara