Koprivnica odustaje od organizacije SP u rukometu za žene

KOPRIVNIČKO Gradsko poglavarstvo odlučilo je na današnjoj sjednici da ne prihvaća domaćinstvo i suorganizaciju Svjetskog prvenstva u rukometu za žene, koje se održava u prosincu u Hrvatskoj, te stavilo izvan snage prijašnju odluku i odluku o osnivanju Izvršnog odbora grada Koprivnice za tu organizaciju.

Koprivnici je trebala pripasti organzacija natjecanja u jednoj skupini SP-a, ali zbog mnogih nejasnoća i problema u komunikaciji s Hrvatskim rukometnim savezom (HRS), odustalo se od tog projekta.

Izvršni odbor za organizaciju SP-a za žene u Koprivnici zasjedao je ujutro i predložio je takvu odluku Gradskom poglavarstvu, a u prioćenju tog tijela se ističe:
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U HRS-u i Uredu za koordinaciju SP-a nismo imali pravog partnera za dogovore i rješavanje nejasnoća i pitanja bitnih za organizaciju, jer unatoč predviđenom roku (15. ožujka) još nije osnovan Nacionalni odbor za organizaciju SP niti su imenovana pojedina povjerenstva. Nije nam dostavljen ni prijedlog ugovora o suorganizaciji za što je rok istekao još 28. veljače, kao ni ugovor između HRS-a i IHF-a, pa nam uopće nisu jasna naša pravila ni obveze u organizaciji. Umjesto prciznih pravila, naputaka, objašnjenja, nedavno smo primili dopis kojim Ured za koordinaciju zahtijeva obustavu marketinških aktivnosti, da bi nakon toga pred nas postavili niz dilema i pitanja koja su u domeni neformiranog Nacionalnog odbora i neformiranih povjerenstava.

Koprivnica je jedini grad koji ima europske prvakinje u rukometu i u kojem djeluje najbolja hrvatska ženska rukometna ekipa, što valjda potvrđuje i jedanaest (11) uzastopnih osvajanja naslova prvaka i pobjednika Kupa, s vjerojatno najbrojnijom publikom, i grad u kojem nikad nisu zabilježeni incidenti na i oko sportskih borilišta. Stoga unatoč velikoj želji da ugostimo najbolje rukometašice svijeta, smatramo da u ovakvim uvjetima i uz ovakav odnos HRS-a i Ureda za koordinaciju SP-a nema uvjeta za kvalitetne pripreme za održavanje dijela prvenstva u našem gradu", kaže se u priopćenju IO za organizaciju SP u Koprivnici, koje je potpisao gradonačelnik Zvonimir Mršić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara