FIBA odgodila ždrijeb za Olimpijske igre. Što to znači za hrvatske košarkaše?

FIBA odgodila ždrijeb za Olimpijske igre. Što to znači za hrvatske košarkaše?
Foto: Guliver Image/Getty Images

MEĐUNARODNA košarkaška federacija (FIBA) je zbog pandemije koronavirusa odgodila ždrijeb skupina za Olimpijske igre, koje bi se ovog ljeta trebale održati u Tokiju.

Ždrijeb u muškoj i ženskoj konkurenciji trebao se održati 20. ožujka u Švicarskoj.

Za plasman u Tokiju trebala bi se odigrati još četiri kvalifikacijska turnira u lipnju, ali zbog poznatih razloga oni su pod velikim znakom pitanja, baš kao i same Igre. Podsjećamo, UEFA je danas odlučila da Euro prebaci na iduće ljeto.

Split je domaćin jednog od kvalifikacijskih turnira, a hrvatska košarkaška reprezentacija bi u borbi za Tokio trebala igrati protiv Tunisa i Brazila izbornika Ace Petrovića. U drugoj skupini, koja se također igra u Splitu, snage bi trebali odmjeriti Njemačka, Rusija i Meksiko. No zbog smrtonosnog virusa sve je pod znakom pitanja.

Prve dvije momčadi iz svake skupine idu u polufinale, a samo će se ukupni pobjednik turnira plasirati na Olimpijske igre.

Kvalifikacije će se igrati na četiri različita turnira, svaki će imati po šest sudionika. Kvalifikacijski turnir košarkaških reprezentacija igrat će se od 23. do 28. lipnja sljedeće godine, a gradovi domaćini su, osim Splita, Beograd, Kaunas i Victoria u Kanadi.

Osam sudionika košarkaškog turnira na OI u Tokiju je već poznato. To su Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija i domaćin Japan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara