Košarkaški spektakl u Zaboku: Giriček i Rudež podučavat će nove regionalne uzdanice

Košarkaški spektakl u Zaboku: Giriček i Rudež podučavat će nove regionalne uzdanice
Foto: Basketball Camp Croatia

BUDUĆNOST hrvatske i inozemne košarke razvijat će se tekućeg ljeta u kampu Basketball Camp Croatia.

Košarkaški kamp smješten u Zaboku dosad je privukao 200 polaznika iz čak sedam zemalja koji će imati priliku raditi s vrhunskim košarkaškim stručnjacima i profesionalcima.

Prvi termin kampa (25. lipnja - 2. srpnja) ima još nekoliko slobodnih mjesta, dok je drugi termin (2. srpnja - 9. srpnja) potpuno popunjen što dovoljno govori o kvaliteti kampa. Polaznici u dobi od 11 do 18 godina dolaze iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Austrije i Izraela.

Mladi košarkaši svakodnevno će raditi s pomoćnim trenerom turskog Efes Pilsena Tomislavom Mijatovićem, trenerom slovenskih prvoligaša Damjanom Novakovićem i bivšim pomoćnim trenerom hrvatske košarkaške reprezentacije Ivanom Velićem. 

Savjetom će polaznike voditi iskusni hrvatski prvoligaši Marin Rozić i Ive Ivanov. Pridružit će im se i bivši hrvatski reprezentativac Gordan Giriček te bivši igrač Orlando Magica Damjan Rudež koji danas igra u Monacu.

Gost kampa je Damir Mulaomerović, bivši igrač te trener Cibone i izbornik bosanskohercegovačke reprezentacije. Svoj je dolazak potvrdio i direktor omladinskog kampa Real Madrida Alberto Angulo.

Program treninga u kampu pažljivo je sastavljen kako bi mlade talente pripremio za sve što ih čeka u karijeri profesionalnog košarkaša. Polaznike će o pravilnoj prehrani educirati liječnik Josip Zekić, stručnjak za sportsku prehranu koji ima bogato iskustvo rada s hrvatskom vaterpolskom i rukometnom reprezentacijom, kao i drugim hrvatskim profesionalnim sportašima.

Put profesionalca sa sobom neizbježno donosi brojne izazove i pritiske. Kako se s njima najbolje nositi polaznike će podučiti iskusni psiholog Mentalnog Treninga Luka Škrinjarić, koji je radio s brojnim uspješnim hrvatskim sportašima.

Kamp se održava u organizaciji KK Zabok, KK Bosco i košarkaške agencije Pepi Sport. Cilj kampa nije samo omogućiti mladima rad s vrhunskim trenerima nego i pružiti im priliku za druženje i sklapanje novih prijateljstava kroz sport.

Polaznici kampa bit će smješteni u hotelu Well Termi Tuhelj, a uz detaljno osmišljen dnevni program treninga u dvorani KK Zabok slobodno će vrijeme između treninga provoditi na bazenima termalne rivijere.

Najsuvremeniji košarkaški kamp u regiji te profesionalni program rada jamče da će predstojeći kamp biti važan korak u razvoju brojnih budućih košarkaških majstora.    

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara