Kosor otkrila olimpijcima da su joj hrvatski sportaši uzor i inspiracija u "ovom strašnom času"

Kosor otkrila olimpijcima da su joj hrvatski sportaši uzor i inspiracija u "ovom strašnom času"

Tekst: Zvonko Alač
Foto: Davor Pongračić

PREMIJERKA Jadranka Kosor pozdravila je hrvatsku ekspediciju prije odlaska na ZOI uvjerena da će sportaši i u Kanadi po tko zna koji put pronijeti slavu domovine.

"Jučer smo nazočili sjajnom uspjehu naših rukometaša", podsjetila je kancelarka na bečki izlet nje, ministara Šukera i Fuchsa na finale europske rukometne smotre.

Premijerkine tješiteljske sposobnosti nadaleko su poznate pa je ostalo zabilježeno kako je baršunasti zagrljaj naše željezne lady oćutio Ivano Balić, kojemu je nakon poraza od Francuza ponudila utjehu i ohrabrenje:

"Neki misle kako je poraz u finalu neuspjeh, ali sam rukometašima nakon utakmice rekla kako bi mi kao zemlja bili iznimno sretni da smo i u drugim područjima; od gospodarstva do obrazovanja, drugi u Europi".Obratila se zatim zimskim olimpijcima: "Vi promičete naše ime i pronosite hrvatski barjak po svijetu, a na to su nas podsjetile snimke dosadašnjih nastupa i uspjeha hrvatskih sportaša na zimskim olimpijskim igrama, koji su prije svega uspjesi obitelji Kostelić, ali i hrvatskog sporta.

Gledajući nastupe naših sportaša osjeća se volja i želja da se stigne do cilja, a to je obilježje Janice, Ivice i svih naših sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Željela bih da se taj duh, koji krasi sve vas, prenese i na nas. Trudit ću se ići vašim stopama, ne odustajati kada je teško jer to je najveći izazov" zaključila je Kosor govor pred putnicima za Vancouver više nego očitom aluzijom na trenutak u kojem se zemlja nalazi, kao i na potez njenog prethodnika.

Vrdoljak i Mateša: Molitve nacije i podrška Janice za vaš uspjeh

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša (kao i ovom prigodom u izlaganju neobično kratki i neiritantni) Antun Vrdoljak su po starom dobrom običaju u njihovim obraćanjima forsirali riječ "šport".

Vrdoljak je poručio "športašima" kako "nema nikog tko se neće moliti za vaš uspjeh jer to je uspjeh cijele Hrvatske", a Mateša je podsjetio na netom uspješno okončano rukometno EP: "Uspjeh rukometaša prekrasan je uvod za najveći športski događaj ove godine".

On je također zavapio za umirovljenom Snježnom kraljicom: "Janica ovaj put neće biti s nama u športskom smislu, ali će biti kao velika potpora".

Ivica Kostelić: Osvojit ćemo najmanje jednu medalju, a nadam se i više

Nakon što su se izredali političari, bivši i sadašnji, na red je došao i onaj od kojega se najviše očekuje. Ivica nije stresao breme favorita za medalju, dapače: "Osvojit ćemo najmanje jednu medalju, a nadam se i više", najavio je i zahvalio se Vladi na podršci sportašima "jer od toga i jedni i drugi imamo koristi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara