Kostelić: Janica je u pravu, kombinacijski slalom nisam vozio "na glavu"

Kostelić: Janica je u pravu, kombinacijski slalom nisam vozio "na glavu"

Tekst: G.Š.
Foto: AFP


IVICA KOSTELIĆ zadovoljan je završenom sezonom. Peto mjesto u Svjetskom kupu i dva olimpijska srebra nagrada su za prošlogodišnji trud, a iduće godine želi napraviti novi iskorak.

"Sezoni bih dao peticu, ispala je super s obzirom na propuštenih devet utrka Svjetskog kupa i operaciju. Nisam puno razmišljao o onome što je prošlo, kad osvojiš dva srebra, odmah znaš što si napravio", pričao je Ivica Kostelić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je ove sezone bio odličan i u brzim disciplinama, bio je među 30 najboljih u svih pet disciplina.

"To je korak koji je potreban za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu. Kad dolaziš iz tehničkih disciplina, moraš pobijediti sustav u kojem"brzinci" imaju prednost. Velike reprezentacije kao kandidate za Svjetski kup promoviraju ljude iz brzih disciplina, a u Švicarskoj slalomski program praktički ne postoji", priča Kostelić, koji od sljedeće sezone očekuje nove uspjehe i što manje ozljeda.

Naglasio je kako bi, da nije bilo ozljeda, njegov razvoj tekao na drukčiji način i da bi od početka vozio brze discipline. Ivica je potom pričao o pripremama za novu sezonu i najavio proširenje stožera jer ima jednog servisera koji priprema svih pet disciplina. Na kraju je naglasio koliko cijeni Janičine savjete, pa i onda kada je kritična kao nakon Vancouvera.

"Uvijek je oštra kritičarka, nema dlake na jeziku, i baš je zbog te iskrenosti volimo. Možda je i bila u pravu jer kombinacijski slalom definitivno nisam vozio na glavu", rekao je između ostalog Kostelić za Jutarnji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara