Kostelić razočarao u Alta Badiji: Uprskao solidnu prvu vožnju i završio 17.

Foto: AFP

IAKO je nakon prve vožnje veleslaloma u Alta Badiji bio na solidnom devetom mjestu, Ivica Kostelić na koncu je završio kao 17., s 2.85 sekundi zaostatka. Slavio je Talijan Massimiliano Blardone, ispred Austrijanaca Hannesa Reichelta i Philippa Schoerghoffera.

Šesta je to pobjeda Blardonea u karijeri u Svjetskom kupu i svih je šest ostvario u veleslalomu. Polovicu od njih je proslavio baš ovdje u Alta Badiji gdje je pobjeđivao još 2005. i 2009. godine.

Ove se godine nije činilo da će Blardone slaviti jer je bio tek šesti nakon prve vožnje, ali je zato drugu vožnju odradio fantastično. Izdržao je nalete svih suparnika nakon njega, pa je tako odbio i napade dvojice najboljih ovosezonskih veleslalomaša, Teda Ligetyja i Marcela Hirschera, koji su bili na prve dvije pozicije nakon prve vožnje. No, Ligety je završio kao četvrti, a Hirscher kao peti na kraju, a između njih i pobjednika su se ugurala još dva Austrijanca - drugi je bio Hannes Reichelt, a treći Philipp Schörghofer.

Ivica Kostelić je nakon prve vožnje bio deveti, ali je u nastavku natjecanja pokvario plasman, naročito u donjem dijelu veleslaloma.

U ukupnom redoslijedu i dalje vodi Aksel Lund Svindal. Prate ga Beat Feuz, Ted Ligety i Marcel Hirscher, dok je Kostelić na devetom mjestu sa skupljena 184 boda.

 

Svjetski kup skijaša, veleslalom u Alta Badiji:

1. Massimiliano Blardone (Ita) 2:46.49

2. Hannes Reichelt (Aut) +0.35

3. Philipp Schörghofer (Aut) +0.57

4. Ted Ligety (SAD) +0.58

5. Marcel Hirscher (Aut) +0.71

...

17. Ivica Kostelić (Hrv) +2.85

...

 

Ukupni redoslijed:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 416

2. Beat Feuz (Švi) 360

3. Ted Ligety (SAD) 359

4. Marcel Hirscher (Aut) 325

5. Hannes Reichelt (Aut) 310

...

9. Ivica Kostelić (Hrv) 184

...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara