Kosteliću osmo mjesto u spustu života u Chamonixu!

KAKVA je to luda utrka bila! Staza duga 3370 metara ponudila je šansu svim "glajterima", tehničarima skakačima ali je krila i zamke. Svi koji su u gornjem dijelu staze stiskali gas do daske plaćali su ceh na drugom prolaznom vremenu.

Kombinacija skokova i zavoja preslikanih iz superveleslaloma bila je kao skrojena za Ivicu Kostelića koji je još u Kitzbuhelu ( 29. kada je imao zaostatak za pobjednikom Cucheom manji od 3 sekunde) pokazao da osjećaj za spust nije prošlost.

Njegova prva skijaška ljubav je nakon padova i ozljeda potisnuta slalomom ali je Ivica kombinacijskim spustovima ponovo stekao samopouzdanje i evo rezultata. Sjajno je vozio od samog starta. Miran i spreman na skokovima, siguran u izboru linije i gotovo savršenog vođenja skija kroz tehnički teke zavoje koji su uvjek dolazili ili nakon skoka ili nakon promjene terena.

Već je drugo prolazno vrijeme pokazalo da Ivica može među deset. 50 stotinki zaostatka držao je sve do posljednjih 300 metara. Na kraju je semafor pokazao da je to bio Ivičin sput života: 88 stotinki(identično vrijeme kao Hoffman) zaostaka za pobjednikom Amerikancom Marcom Sullivanom.

Vodeći u plasmanu za spust Didier Couche je po običaju odmah napao, gasom do daske je protutnjao gornjim dijelom i postavio najbolje vrijeme, no brzina koju je donio na prvi skok odvukla ga je sa idealne linije i do kraja nije mogao nadokanditi zaostatak.Treći je bio Andrej Jerman kom je ovo treće postolje u karijeri (1.i 2. mjesto u Garmishu 2007.)

Čast Austrijanaca bila je u rukama Rainera Schoenfeldera, jer najbolje plasirani "jodler" bio je Kroell na 10. mjestu i sa sekundom zaostatka. Od starta do cilja Schoenfelder je izgledao kao rođeni sputaš. Skočio je na červtrto mjesto i za samo 4. stotinke je promašio Jermana na podiju.

Bode Miller, briljantni pobjednik iz Wengena i drugoplasirani iz Kitzbuhela plasirao se tek na 7. mjesto, samo osam stotinki boljim rezultatom od Kostelića. Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim nije ponovio vožnje iz posljednjih nastupa i plasirao se tek na 56. mjesto sa 3.66 sekundi zaostatka.

Sutra će biti još više uzbuđenja, na programu je superkombinacija.Ivica je današnjom vožnjom najavio dobre vijesti.

Rezultati:

1.Sullivan SAD           2.00.11
2.Couche  Švicarska  2.00.51
3.Jerman  Slovenija    2.00.57

8.Kostelić Hrvatska          2.00.99
   Hoffman Švicarska          2.00.99

Momir Jelovac
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara