''Kovač mi je rekao: Više sam Nijemac nego Hrvat, ali tamo sam uvijek stranac"

''Kovač mi je rekao: Više sam Nijemac nego Hrvat, ali tamo sam uvijek stranac"

MIROSLAV TANJGA, rođeni Vinkovčanin, nogometnu karijeru je prije rata počeo u Dinamu iz Vinkovaca. Godine 1988. prešao je u Vojvodinu s kojom godinu dana kasnije senzacionalno osvaja naslov prvaka Jugoslavije. Jednu godinu je igrao u Zvezdi, zatim je prešao u Fenerbahče, pa Herthu, da bi karijeru završio 1999. u Mainzu.

Siniša Mihajlović, suigrač iz Vojvodine i Zvezde, mu je kum i Tanjga je danas Mihajlovićev pomoćni trener u Bologni, a u opširnom i zanimljivom intervjuu za srpski Telegraf pričao je i odnosu s Jürgenom Kloppom kojeg zna iz Mainza te s Nikom Kovačem s kojim je igrao u berlinskoj Herthi.

Tanjga je dao svoje mišljenje o razlozima Kovačeva otkaza u Bayernu i otkrio je da mu je Kovač priznao da su ga u Njemačkoj uvijek smatrali strancem.

''Niko Kovač je moj dobar prijatelj, igrali smo u Herthi dugo i rekao mi je baš nedavno: 'Znaš, Miro, Njemačka se promijenila. Ja jesam Hrvat, ali sam rođen u Njemačkoj. Više sam Nijemac nego Hrvat, ali svaki put kad u posljednje vrijeme o meni pišu, potenciraju da sam Hrvat i ja sam za njih stranac. Iako sam ovdje rođen.' Tako ti je i ovdje u Italiji, možeš biti što hoćeš, ali si stranac uvijek. Nejasno mi je sve to, odeš u London i daš im sedam komada, onda se desi ono... Mislim da su pogriješili, nisu imali sluha i strpljenja s njim, mlad je trener ipak. On je čistio momčad, želio je napraviti novi kolektiv i da to traje. Međutim, oni su sve željeli preko noći. Klubovi poput Reala, Cityja i Barce ulažu puno. Bayern ima novca da uloži koliko i oni, ali oni to ne žele. Ne žele probijati svoje plafone i limite. No, kad im se namjesti momčad, mogu puno toga. Nogomet je teška priča, nekada možeš kupiti deset igrača i promašiti s njih osam, a nekad kupiš samo tri i sa svima pogodiš'', kazao je Tanjga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara