Kovač: Modrić? Za mene je Messi najbolji na svijetu

Kovač: Modrić? Za mene je Messi najbolji na svijetu
Foto: Yuri Kochetkov/EPA

"NIKO KOVAČ je najbolje što se Bayernu moglo dogoditi", poručio je nedavno Uli Hoeness, Bayernov predsjednik koji je fasciniran hrvatskim trenerom. 

Kovač je u intervjuu za Goal opisao prve mjesece u Munchenu u ulozi trenera.

"Sve je uvjetovano uspjehom. Ne pretvaram se nego se predstavljam kakav jesam, ovdje sam jer sam bio uspješan u Frankfurtu, a poznajem neke stvari jer sam igrao ovdje", rekao je Kovač i objasnio da je s igračima odmah poradio na momčadskoj obrani.

Igrači hvale novog trenera da s njima gradi sjajan odnos.

"Pokušavam suosjećati s igračima i pronaći rješenje za slučaj. Možeš jednom biti emotivan, ali moraš biti svjestan da izjava ili kritika utječe na nekoga. Tu moraš znati razliku. Kao igrač i na početku kao trener naučio sam da ne reagiraju svi jednako. Kao igrač, uvijek sam želio da trener sve nas tretira jednako. Ali zaboravi to! Pomaže mi što imam hrvatske korijene, a odrastao sam u Njemačkoj jer imam dva mentaliteta i mogu bolje razmišljati. Naučio sam puno o različitostima u Frankfurtu, različitosti čine život zanimljivim."

Franck Ribery, koji je stvarao probleme mnogim trenerima, nahvalio je Kovača i objasnio da Niko sjajno dozira njegovu minutažu.

"Igrati na vrhunskoj razini svaki treći dan nije moguće, to znam i ja i igrači. Nitko se ne treba pretvarati. Treba razgovarati, a mi to radimo svaki dan. I dogodi se ono što im kažem. Ako igrač zna da će igrati za vikend, ali izostati idući tjedan, može se unaprijed pripremiti na to."

Tko je favorit u Ligi prvaka?

"Real će i ove sezone igrati važnu ulogu. A favoriti su i Atletico, Barcelona, Englezi, PSG, Juventus... Malima je puno teže jer veliki klubovi imaju puno više novca i kvalitetnije zvijezde, a to je na ovoj razini ključno."

Tko su najbolji nogometaši svijeta?

"Htio bih da se igrači koji nisu u prvom planu više spominju. No, za mene je Lionel Messi najbolji, bio zadnjih godina i bit će ubuduće. Ronaldo je također svjetska klasa, njegov me stil impresionira i to nije urođeno nego istrenirano. Ima puno igrača s prirodnim talentom, ali moraš ga razvijati, a to Ronaldo radi fantastično. Mohamed Salah i Luka Modrić imali su odličnu sezonu, ali što si dalje po poziciji, manje si pod reflektorima."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara