Kovač oživljava karijeru nogometaša kojeg su mnogi otpisali iz Bayerna

Kovač oživljava karijeru nogometaša kojeg su mnogi otpisali iz Bayerna
Foto: EPA

NIKO KOVAČ rutinskom pobjedom 2:0 kod Benfice krenuo je po Ligu prvaka s Bayernom. Prva utakmica hrvatskog trenera u Ligi prvaka će se pamtiti i po sjajnom nastupu Renata Sanchesa.

Mladog Portugalca su mnogi otpisali nakon što je Bayern za njega nakon Europskog prvenstva 2016. godine platio 35 milijuna eura, a on u protekle dvije sezone zakazao svaki put kada bi dobio priliku. Rijetko tko je nakon njegove neuspješne posudbe u Swanseaju očekivao da će 21-godišnjak više ikad zaigrati za Bayern, ali Kovač je na primjeru Ante Rebića pokazao da zna oživjeti karijeru svojih igrača, a sada isto planira učiniti i sa Sanchesom kojem je vrijednost na Transfermarktu pala za 10 milijuna eura u posljednje dvije godine i sada vrijedi 20 milijuna. 

"Ima sjajnu tehniku i fizičke predispozicije, ljudi se u prodoru odbijaju od njega, kao nekada od Lothara Matthäusa. On zna igrati nogomet, ne smijemo zaboraviti da je stigao kao mlad i da mu je trebalo vremena za aklimatizaciju", rekao je Kovač nakon što je Sanches u Lisabonu nagrađen ovacijama za svoju igru. Odigrao je cijelu utakmicu, a u 54. minuti je postavio konačan rezultat. Gol protiv svog bivšeg kluba nije proslavio.

"Ne želim govoriti o njegovoj prošlosti. Znam činjenice, ali ne mogu točno reći zašto je došlo do problema. Europljanin je, ali iz druge države, drugih običaja, karakteristika. Nije to samo nogometno, nego socijalni problem. Moraš se potruditi shvatiti druge ljude, ne možeš tretirati stranca kao Nijemca jer drugačije reagira na neke stvari. Rekao sam Renatu da nije lako redovito igrati u Bayernu i da će njegova šansa doći. Kada? Mlad je i dobro radi, te će vjerojatno brzo zaigrati. Nije bez razloga imenovan najboljim u svojoj generaciji, ali treba ljudima dati vremena, a ne očekivati da će odmah proraditi. Strancima treba proći razdoblje impresioniranosti i nije pošteno od njih očekivati da odmah eksplodiraju", objasnio je Kovač problem sa Sanchesom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara