Kovačić o Kaliniću: Ne možemo svi igrati!

Kovačić o Kaliniću: Ne možemo svi igrati!
Foto: Hina

DVA dana uoči utakmice protiv Argentine (četvrtak, 21 sat) pred novinare su izašli Ante Rebić i Mateo Kovačić. Poručili su da se Hrvatska ne plaši okršaja s jednim od glavnih favorita natjecanja.

"Mi moramo biti kao jedno. Njima je Messi 50 posto momčadi i ako ćemo igrati, braniti se kao Island, imamo šanse. Moramo biti kao jedan na terenu. Nismo ih još previše analizirali, ali to ćemo napraviti kroz ova dva dana", rekao je Ante Rebić, a slično razmišlja i Mateo Kovačić koji je već igrao protiv Messija u Primeri.

"Sigurno da Argentina ovisi puno o Messiju iako oni imaju odlične igrače i na drugim pozicijama. Mislim da je Messi dobro odigrao utakmicu protiv Islanda, a greške se dogode svima pa i najboljima. Treba biti spreman i za ostale igrače jer Argentina je više od jednog i ne možeš se samo pripremiti za Messija."

Koliko je spremna Hrvatska za okršaje s takvim reprezentacijama?

"Ne moramo se bojati Argentine. Imamo mi odličnu momčad, čak i bolju izuzmemo li Messija. Poštujemo suparnika, ali mislim da smo pokazali i protiv Brazila da se možemo nositi protiv velikih momčadi. Svi su spremni i motivirani za utakmicu protiv Argentine."

Situaciju s potjeranim Nikolom Kalinićem nisu htjeli komentirati, a pokušali su se prisjetiti atmosfere iz Brazila 2014. i usporediti tu atmosferu s aktualnom.

"Ne sjećam se kako je bilo prije četiri godine. Ja sam tada bio uzbuđen što sam uopće pozvan da igram za Hrvatsku. Naravno da sam sretan što igram za reprezentaciju. Davat ću sve od sebe bez obzira da li sam na klupi ili igram. Sretan sam što sam uopće dio ove reprezentacije", rekao je Rebić, a Kovačić dodao:

"Atmosfera je odlična, stalno smo svi na okupu. Slažemo se odlično kao ekipa. S obzirom na prije četiri godine osjećam se super, Ante i ja nismo više klinci, imamo puno iskustva i to se vidi i osjeća."

Milan Badelj rekao je da svi u reprezentaciji moraju ostaviti ego po strani.

"Slažem se potpuno s Mikijem. Ovo je reprezentacija, moramo disati svi kao jedan i biti potpora. Ne može igrati svatko. Izbornik ima svoje odluke, netko se s njima slaže, a netko ne, ali moramo znati da svi imamo isti cilj –  boriti se za Hrvatsku i biti što bolji na prvenstvu", Kovačićeva je poruka.

Predstavljanje reprezentacija: Argentina Predstavljanje reprezentacija: Hrvatska

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara