Kick-boks

Kraj velike karijere? Hrvatski Škorpion pao na doping testu

Kraj velike karijere? Hrvatski Škorpion pao na doping testu
Screenshot (Youtube)

MLADEN BRESTOVAC pao je na doping testu! Hrvatski kickboksač bio je pozitivan na uzorku uzetom prije drugog meča protiv Rica Verhoevena, koji je u lipnju prošle godine izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Hrvatski Škorpion je odmah priznao korištenje zabranjenog meldonija.

"Iz Nizozemske antidoping federacije su mi javili da su mi našli tragove meldonija u organizmu i da time kršim pravila o dopingu. Poslao sam im službeni dopis u kojem sam objasnio da sam koristio meldonij nekoliko mjeseci prije nego sam saznao da ću se boriti s Verhoevenom kako bih poboljšao plućni kapacitet i podigao imunitet. Iskreno, nisam znao da će mi to ostati nekoliko mjeseci u tijelu te mi je barem drago da na nastupu u Las Vegasu se nije pokazalo na njihovoj kontroli. To mi uopće nije pomoglo u fizičkoj spremi u meču protiv Rica jer sam koristio meldonij neka tri tjedna i nisam osjetio baš neke rezultate. Iskreno, jednim dijelom mi je i drago da se ovo dogodilo jer sam u glavi već na izlaznim vratima iz sporta te ako bih se još borio ovo bi mi bila zadnja godina", rekao je 35-godišnji Brestovac za CroRing.

To bi mogao biti kraj velike karijere. Posljednja borba bila mu je u listopada kada je na FFC eventu u Las Vegasu savladao Jhonatu Diniza. Ukupno je u karijeri upisao 56 pobjeda uz 13 poraza i bio član legendarnog Gloryja.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara