DAVIS CUP

Krajan: Hrvatska je mogla bolje u Madridu

Krajan: Hrvatska je mogla bolje u Madridu
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

HRVATSKA teniska reprezentacija osvojila je samo jedan set u šest odigranih mečeva novog izdanja Davis Cupa i bez pobjede se vraća iz Madrida.

Brojni problemi zadesili su reprezentaciju prije i za vrijeme turnira. Marin Čilić, koji je vodio Hrvatsku do naslova prošle sezone, otkazao je zbog ozljede koljena, a Borna Ćorić se razbolio nekoliko dana prije puta. Odigrao je meč protiv Karena Hačanova koji je izgubio zbog nedostatka snage, a potom nije ni zaigrao protiv Rafe Nadala u dvoboju protiv Španjolske.

Kada dodamo smjenu izbornika Željka Krajana prije turnira, Hrvatska jednostavno nije imala nikakve šanse protiv Rusije i Španjolske. Upravo je Krajan za HRT prokomentirao izvedbe Hrvatske u Madridu.

"Uvijek može bolje, ali protiv ovakve Španjolske s Rafaelom Nadalom sigurno da je malo i nerealno očekivati bolji rezultat, još s izostankom Borne Ćorića. Uvijek su iznenađenja moguća, ali postoje stvari koje su više i jače i ta Španjolska je prejaka ekipa. Možda da se moglo parove dobiti pa bi to uljepšalo situaciju, ali i u parovima su jako jaki. Nije se moglo očekivati puno više od toga", rekao je Krajan.

Ipak, vjeruje da se moglo bolje.

"Moglo se više. Bornin meč je bio blizu toga da ga je mogao dobiti, izgubio je za par lopti. Imao je pozitivan omjer do tog meča s Hačanovom tako da su se s pravom imali nadati i vjerovati u pobjedu protiv Rusije. I meč parova da je Borna dobio izgledao bi drugačije. Bilo bi više pritiska na Rusima koji su manje iskusni."

Je li njegova smjena imala utjecaj na rezultat?

"Teško je meni to sad sagledati. Mislim da oni to najbolje znaju. Je li se tu išta moglo promijeniti i je l' bi bilo bolje ili lošije, sigurno da su oni napravili najbolje za sebe što su osjećali u tom trenutku. Vjerujem da oni najbolje znaju koliko im je pomoć potrebna i koliko su se neke stvari mogle promijeniti. Nadam se da će čim prije naći nekoga i imati na klupi izbornika s kvalitetom koju oni traže."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara