KRALJ ODABRAO NASLJEDNIKA LeBron grli wonderkida koji mu se osvetio

KRALJ ODABRAO NASLJEDNIKA LeBron grli wonderkida koji mu se osvetio
Foto: Getty Images

JAYSON TATUM finalnu seriju na Istoku za Celticse protiv LeBronovih Cavsa odigrao je kao sjajni, iskusni superstar, a ne poput rookieja koji je tek napunio 20  godina.

Sezonski prosjek od 13,9 koševa, pet skokova i 1,6 asistencija po susretu, poboljšao je u finalu Istoka na 16,8 koševa, 3,7 skokova i 2,2 asistencije, igrajući preko 36 minuta po utakmici.

Sve ovo nadmašio je u odlučujućem, sedmom dvoboju. Njegovi Celticsi  izgubili su 79:87 i tako nisu uspjeli otići u veliko NBA finale, ali Tatum je oduševio novom predstavom u stilu vrhunskog rutinera.

Igrao je čak 42 minute i s 24 koša bio najefikasniji igrač Celticsa i drugi najefikasniji na utakmici nakon LeBrona (35), a imao je i sedam skokova.

Jedini među Celticsima koji je parirao nezaustavljivom LeBronu bio je klinac Tatum. Garden je poludio kada je u zadnjoj četvrtini zakucao preko Kralja, nakon čega se Tatum u euforiji unio u lice Jamesu. Ovaj mu nije zamjerio.

Mlada zvijezda Celticsa tako se Najvećem osvetila na dobrodošlici među velike dečke. 

Naime jesenas, na utakmici Bostona i Clevelanda u regularnoj sezoni, Tatum se odvažio na prvi šut u NBA karijeri. Trenutak kasnije, LeBron ga je ovako blokirao:

Tatum je tako u samo sedam mjeseci od onog koji od najboljeg košarkaša u povijesti dobiva ovakvu dobrodošlicu u NBA svijet, postao onaj koji preko njega zakucava u konferencijskom finalu.

Najveći zna prepoznati velikana u nastajanju, zato mu nije zamjerio unošenje u facu nakon zakucavanja, zato je nakon utakmice došao do klupe Celticsa i zagrlio Tatuma.

"On je stvoren da bude zvijezda", komentirao je LeBron nakon utakmice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara