Esport

Kreće liga u PES-u 2019 u kojoj će se natjecati Barcelona, Schalke 04 i Monaco

Kreće liga u PES-u 2019 u kojoj će se natjecati Barcelona, Schalke 04 i Monaco
Screenshot: YouTube

PROJEKT koji je najavljen prije više od godinu dana napokon kreće u realizaciju. Objavljeni su detalji o eFootball.Pro League natjecanju, čije je osnivač i predsjednik branič Barcelone Gerard Piqué. Pokušaj je to odgovora Konamija na FIFA esport.

>Evo zašto je A1 Adria League jedan od najvažnijih esport projekata u Hrvatskoj

U eFootball.Pro League natjecat će se Barcelona, Monaco, Schalke 04, Celtic, Boavista i Nantes. Igrat će se dva na dva, a natjecanje koje počinje 2. prosinca sastojat će se od triju faza. Mečevi će se igrati subotom ili nedjeljom s prijenosom na Twitch.tv platformi. Regularni dio sezone završava u travnju. Najlošije tri ekipe regularnog dijela natjecanja imat će posljednju priliku osigurati mjesto na velikoj završnici, u kojoj ćemo vidjeti četiri najbolje ekipe. Većina mečeva će se odigrati u studiju Highvideo u Barceloni, a dio u europskim gradovima čiji klubovi sudjeluju u ligi. Tako će i gameri putovati na natjecanja baš kao i nogometaši. Glavni favoriti su igrači Celtica Ettore Giannuzzi i Luca Tubbeli, prvaci PES League World Tour 2018 u kategorijama jedan na jedan i CO-OP. 

Cilj eFootball.Pro League je napraviti esport ligu u PES igrama po uzoru na one nogometne. Nadaju se kako će se u budućnosti pridružiti još više klubova te da će korak po korak uspjeti ostvariti cilj. Međutim, Electronic Arts je s FIFA-om već u tome uspio. FIFA Global Series otvara mogućnost natjecanja za igrače koji predstavljaju nogometne klubove, ali i esport timove. Cijeli esport sustav kvalitetno je razrađen kako bi svatko dobio svoju priliku, a završnica je FIFA eWorld Cup, na kojem se najbolji igrači na svijetu bore za glavnu nagradu od 250 tisuća dolara. Želi li se Konami sa svojim natjecanjem barem približiti tome, čeka ih nekoliko godina napornog rada i dokazivanja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara