Esport

Kreće najvažniji događaj godine za sve ljubitelje Blizzardovih igara

Kreće najvažniji događaj godine za sve ljubitelje Blizzardovih igara
FOTO: Blizzard

U petak, 2. studenoga, u Anaheim Convention Centeru počinje godišnja Blizzardova konvencija BlizzCon. Očekuju nas brojne najave, kao i završnice velikih esport turnira u popularnim naslovima jedne od najvećih kompanija u industriji videoigara. Konvencija će službeno biti otvorena oko 19:00 sa svečanom ceremonijom. 

>Ovo je prema Forbesu 12 najvrjednijih esport kompanija

Sve je spremno za početak još jednog BlizzCona. Blizzard je tijekom godina stekao brojne fanove među gamerima svojim fenomenalnim igrama, koje mnogi i dan danas ubrajaju među najdraže. Bilo da se radi o Warcraft svijetu, StarCraftu ili pak Diablu, gotovo je nemoguće izbjeći popularne Blizzardove naslove. Zato brojni gameri ovog vikenda željno iščekuju nove najave iz kompanije. Blizzard ništa nije službeno potvrdio, ali sumnjamo da će konvencija proći bez velikih najava. Možda nas očekuje Warcraft 4, novi nastavak StarCrafta, a potvrđeno je da se radi i na nekoliko nenajavljenih projekata vezanih uz Diablo. 

Foto: Blizzard

Na BlizzConu ćemo vidjeti i završnice velikih turnira u svim Blizzardovim esport naslovima. StarCraft II očekuje najveći turnir u godini WCS Global Finals vrijedan 700 tisuća dolara. Najboljih osam igrača na svijetu natjecat će se za titulu prvaka i 280 tisuća dolara, koliko iznosi nagrada za prvo mjesto. Mnogi priželjkuju i sudar titana Joona "Serrala" Sotala i Choa "Marua" Seong Jua, dva najbolja igrača u 2018. godini. Maru je pobijedio u sve tri sezone GSL Code S, najjačeg StarCraft 2 natjecanja na svijetu, izuzev WCS Global Finals, a Serral sva četiri WCS turnira u 2018. te GSL vs the World. Osvajanjem turnira i jedan i drugi ušli bi u povijest. Međutim, kao i na svakom drugom velikom turniru postoje i one druge priče. Priče o nevjerojatnom uspjehu onih od kojih se to najmanje očekivalo, kao što je Juan Carlos "SpeCial" Tena Lopez.

Na Heroes of the Storm završnici za Team Liquid nastupit će i Ivan "SportBilly" Koturić, mladić iz Orašja kojem će to biti najveći turnir u karijeri. Prvi protivnik će im biti američki HeroesHearth Esports i nadamo se da će Ivan i njegova ekipa napraviti dobar rezultat. Nagrada za prvo mjesto je pola milijuna dolara. Tu su još završnice Overwatch World Cupa, Hearthstone Global Gamesa te dva natjecanja u World of Warcraftu, Arena i Mythic Dungeon Run. Sve u svemu, idealan vikend za sve ljubitelje gaminga i esporta. Otvaranje Blizzcona možete pratiti na Twitch kanalu Blizzarda. Kompletan raspored svih događanja i gdje pratiti određene prijenose možete pronaći na službenoj stranici eventa. Ovogodišnji BlizzCon će završiti nastupom Traina, Lindsey Stirling i Kristiana Nairna. 

Treba napomenuti kako će ovo biti prvi BlizzCon bez Mikea Morhaimea, jednog od suosnivača Blizzarda i dugogodišnjeg predsjednika koji odstupio s pozicije nakon 27 godina u Blizzardu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara