KREĆE PRODAJA ULAZNICA ZA SP Rusi ne puštaju na stadione bez "navijačke osobne"

KREĆE PRODAJA ULAZNICA ZA SP Rusi ne puštaju na stadione bez "navijačke osobne"

Screenshot: FIFA

SAMO četvrtina od ukupno 32 zemlje sudionice osigurale su mjesto na SP-u koje se od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine igra u Rusiji, ali već kreće prodaja ulaznica za Mundijal.

U četvrtak od podne po moskovskom vremenu, navijači Rusije, Brazila, Irana, Japana, Meksika, Belgije, Koreje i Saudijske Arabije, ali i svih onih reprezentacija koje se nadaju pridružiti im se, ulaze u trku za vrijednim kartama.
 
Postupak prodaje podijeljen je u tri faze.
 
Prva počinje 14. rujna i završava 12. listopada, a tijekom tog razdoblja navijači podnose prijave za ulaznice, ali važno je podvući da oni koji se prijave prve minute prvog dana, nemaju nikakvu prednost u odnosu na one koji to naprave u zadnji čas zadnjeg. Svi će imati jednake šanse u nasumičnom ždrijebu. Svi koji su sudjelovali u ovom krugu, do 16. studenog dobit će obavijest jesu li uspjeli u prijavi za ulaznice ili ne. Prva faza odmah se nastavlja od 16. do 28. studenog i za to vrijeme prednost prilikom kupnje ulaznica imat će oni koji se ranije prijave. 
 
Druga faza počinje nakon ždrijeba skupina SP-a (1. prosinca) i njen prvi dio traje od 5. prosinca ove do 31. siječnja iduće godine. Tijekom tog razdoblja kupci ulaznica određuju se ždrijebom. Nakon toga slijedi drugi dio ove faze, od 13. ožujka do 3. travnja iduće godine i za to vrijeme prednost prilikom kupnje ulaznica imat će oni koji se ranije
Onima koji uspiju ovako kupiti ulaznice, FIFA će ih o svom trošku dostaviti tijekom travnja i svibnja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Navijači će imati završnu priliku kupiti ulaznice tijekom "last minute" faze prodaje, koja počinje 18. travnja i traje sve do 15. srpnja, kada se igra finale. Za to vrijeme prednost prilikom kupnje ulaznica imat će oni koji se ranije prijave. Naravno, pitanje je hoće li uopće ostati ulaznica za ovu fazu.
 
Na zahtjev ruskih vlasti, svi gledatelji na utakmicama SP-a 2018 moraju se prijaviti i za "Navijačku osobnu iskaznicu", službeni dokument kojeg će morati imati svaki gledatelj na tribinama. FIFA poziva navijače da se prijave za ovaj besplatan dokument odmah nakon što im mailom stigne potvrda da im je prihvaćena prijava za kupnju ulaznica. 
 
"Navijačka osobna" nudi niz pogodnosti, kao što je ulazak u Rusiju bez vize, besplatna putovanja između gradova domaćina i besplatan gradski prijevoz na dane utakmica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara