Esport

Kreće razvoj nacionalnih LoL liga za zemlje regije, uključujući Hrvatsku

Kreće razvoj nacionalnih LoL liga za zemlje regije, uključujući Hrvatsku
Foto: Fortuna Esports

FORTUNA Esports u suradnji s Challengermode platformom za natjecanje organizira Nacionalne Esport Lige za zemlje regije u League of Legendsu. Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Crna Gora prve će dobiti nacionalne lige već u travnju, a tijekom godine bi trebale slijediti i ostale zemlje regije, uključujući Hrvatsku. Nove nacionalne LoL lige bit će dio sustava Esports Balkan League.

>Zašto sam ponovno počeo igrati League of Legends

Uz pomoć lokalnih i regionalnih organizatora, Fortuna Esports je krenula u razvoj Nacionalnih League of Legends liga. Tako bi zemlje regije uskoro trebale dobiti nacionalne lige u kojima će se natjecati po šest timova od kojih će dio dobiti pozivnicu, a dio svoje mjesto izboriti kroz kvalifikacije.

Najbolji timovi u tim ligama osvojit će novčane nagrade te dobit priliku natjecati se u zatvorenim kvalifikacijama za Esports Balkan League vrijednu 20 tisuća eura i priliku za odlazak na European Masters, drugo najveće europsko natjecanje tog esporta s nagradnim fondom od 150 tisuća eura.

Foto: Fortuna Esports

"Razvoj amaterskog natjecanja je oduvijek jedan od naših prioriteta jer vjerujemo da je potrebno imati zdravu osnovu koja će biti potpora najvišem natjecateljskom rangu, koji trenutno predstavlja EBL."

"Trenutno imamo situaciju da igrači koji su igrali prve Junior Kupove, realizirane u suradnji s Asusom, sada debitiraju u EBL timovima i predstavljaju nove talente naše regije. Nacionalne Lige će pružiti još bolji i jasniji okvir za sve igrače i timove koji imaju želju dokazati se i pokazati da imaju ono što je potrebno kako bi uspjeli" izjavio je Mihajlo Džaril, direktor Fortuna Esportsa povodom pokretanja novog projekta.

Još nije službeno potvrđeno kada će Hrvatska dobiti svoju Nacionalnu ligu. Prema neslužbenim informacijama, najizglednije je kako će se to dogoditi u drugoj polovici godine, ali postoje i male šanse da krene već u travnju. 

Razvoj ovakvog sustava omogućava ekipama i igračima jasan put od nacionalnog natjecanja do samog vrha europskog League of Legends esporta i iznimno je važan za razvoj čitave regionalne esport scene. Ne samo da će se otvoriti nove prilike za League of Legends igrače već i za sve one koji rade ili volontiraju u esportu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara