Kreće završnica ESI-a: Borba za medalje u 14 sportova

Kreće završnica ESI-a: Borba za medalje u 14 sportova

Foto: ESI

EUROPSKE sveučilišne igre, koje u Zagrebu i Rijeci traju od 12. srpnja, bliže se samoj završnici. Pred nama je vikend prepun zanimljivih natjecanja, a sportaši koji su na igre stigli iz više od 40 zemalja te preko 400 europskih sveučilišta kreću u borbu za medalje u čak 14 sportova. Do danas su već podijeljene medalje u devet sportova, a na vrhu ljestvice osvajača medalja i dalje se nalazi Sveučilište u Zagrebu s osvojenih 18 medalja, od čega je osam zlatnog sjaja. Kada govorimo o zemljama, Hrvatska je na drugome mjestu s 23 medalje, samo jednom manje od Velike Britanije, koja je na igrama zastupljena s najvećim brojem ekipa.

Podržite hrvatske sportaše u Rijeci i Zagrebu


Nakon nekoliko dana pauze, od subote u ponovo u Rijeci kreću natjecanja, a posebnu će pozornost zasigurno privući atraktivno natjecanje u košarci 3 na 3 koje će se održati u samome centru grada, na riječkom Korzu.
Publika će u Rijeci imati priliku vidjeti i studente sportaše u sportovima poput juda, plivanju te taekwondou. Posebno je zanimljivo spomenuti kako s natjecanjem kreću i studenti para sportaši u plivanju. Upravo su Europske sveučilišne igre,kojima je domaćin Hrvatska, prve koje su provele potpuno inkluziju sportaša s invaliditetom u redovito natjecanje potičući tako razvoj sporta za studente s invaliditetom.
Rijeka će uz ove sportove u ponedjeljak imati čast da službeno zatvori Europske sveučilišne igre svečanošću koja će se održati na Korzu s početkom u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu za vikend završnica u devet sportova


Od petka su u Zagrebu započela natjecanja u svim preostalim sportovima. Zagrebački Jarun ovog će vikenda biti okupiran studentima i studenticama koji se natječu u uvijek atraktivnoj odbojci na pijesku, Dom sportova rezerviran je za natjecanja u stolnom tenisu, badmintonu te futsalu. Jednako tako, od petka će na teren i natjecatelji u para stolnom tenisu, drugom od dvaju sportova za osobe s invaliditetom koji su dio programa Igara. Ovog vikenda održat će se i završnica u dvoranskoj odbojci, dok će zagrebački Velesajam ugostiti atraktivan i za naše prilike egzotičan sport – sportsko penjanje.
Ulaz na sva natjecanja besplatan je za sve zainteresirane građane. Dođite, podržite hrvatske predstavnike i uživajte u zanimljivim sportskim natjecanjima te doživite duh mladosti i veselja koji već danima živi u Rijeci i Zagrebu. Više informacija o natjecanjima te brojne druge zanimljivosti koje su vezane uz Igre možete pronaći na službenoj internet stranici ESI 2016.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara