Krešimir Lončar potpisao za Himki: Popović se jako razočarao kad je saznao

Tekst: Totalsport
Foto: blansket.com

HRVATSKI košarkaški reprezentativac i centar novoga ruskog Euroligaša Himkija, 27-godišnji Splićanin Krešimir Lončar, dao je veliki intervju ruskom dnevniku Sport-Expressu.

"Želio sam produljiti ugovor s UNIKS-om iz Kazana, svojim dosadašnjim klubom. Dogovorio sam dvogodišnju suradnju. Odjednom se pojavio prijedlog ugovora s jednom. Ne mogu dokučiti zbog čega, da li zbog novog trenera ili nečega drugog. Nazvali su potom iz Himkija, koji se već ranije interesirao za mene. Ponudili su mi željeni dvogodišnji ugovor i daleko bolje uvjete od onih koje sam imao u UNIKS-u. Potpisao sam ugovor dva sata kasnije", rekao je Lončar u odgovoru na pitanje kako to da je završio u Himkiju, klubu iz Moskovske regije koji će sljedeće sezone uz CSKA predstavljati Rusiju u Euroligi.

"Od košarkaša Himkija znam samo svog suigrača iz reprezentacije Planinića. Mislim da neću imati problema s adaptacijom s obzirom na činjenicu koliko sam već dugo u Rusiji."

Je li vam se bilo teško rastati od Marka Popovića, vašega drugog suigrača iz reprezentacije, koji je ostao u Kazanu?

"Jako. Strašno se razočarao kad je čuo do odlazim. Premda je shvatio. Zna da bi i on učinio isto. Svejedno, reagirao je naglo počastivši me nimalo lijepim pridjevom (smijeh). Nije to za vaše uši. Ostavio sam u Kazanu, međutim, još prijatelja, s obzirom na to da sam se zbližio također s Rusima: Zamanskim, Samojlenkom i drugima."

Jeste li imali kakvih drugih ponuda?

"Jesam. Iz španjolske Pamese. Ali uvjeti nisu bili niti blizu onima iz Himkija."

Osim vas Himki se ovog ljeta pojačao još dvama kvalitetnim rješenjima pod košem: Benjaminom Izeom i Aleksejem Savrašenkom.

"Trener Sergio Scariolo odmah mi je najavio da neću imati minutažu kao što sam imao u UNIKS-u. Nema veze, jaka me konkurencija raduje."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara