"Kristalna kruna bila bi najljepši poklon Janici za rođendan"

"Kristalna kruna bila bi najljepši poklon Janici za rođendan"

HOTEL Westin u utorak je bio glavno okupljalište skijaške elite i prijatelja sporta. Predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Srećko Ferenčak, glasnogovornik Ozren Mueller i ekipa Hyper dizajna predstavili su krunu kojom će na utrci Svjetskog Kupa na Sljemenu biti okrunjena prva snježna kraljica.

Prekrasna statua izrađena je u Rogaškoj prema nacrtu Gordane Galović iz Hyper dizajna, koja je sa Savezom surađivala i prilikom izrade nagrada za utrku Zlatni medvjed. Primopredaja krune protekla je, kako i dolikuje, u svečanom ambijentu, uz mnogo nasmijanih lica stranih i domaćih novinara, organizatora te sportaša. Ukratko rečeno, sve je spremno za spektakl koji će Zagreb i Hrvatsku još jednom lansirati u zvjezdanu orbitu svjetskog sporta.

"Čim smo saznali da će se trofej zvati Snježna kraljica pala je ideja o kristalnoj kruni. Skijaške utrke automatski asociraju na ledene uvjete, stoga nismo niti sekundu dvojili oko izgleda statue. Iako smo bili vremenski ograničeni, sjajno smo surađivali s prijateljima iz Slovenije i tehnički izvrsno obavili zadatak. Ponosna sam što mogu reći da je nagrada za prvu snježnu kraljicu u potpunosti uspjela." - kazala je Gordana Galović, dizajnerica prekrasne krune.

Na njene riječi nadovezala se Nada Golub, predstavnica Rogaške, koja je na svečanu primopredaju kasnila zbog ekstremnih uvjeta koji vladaju na slovenskim i hrvatskim cestama.

"Iskušenje smo pretvorili u prekrasno djelo. Svaki dio krune izrađen je ručno, u izradu je uneseno puno ljubavi. Željela bih da prva snježna kraljica svaki kristal ponese se sobom u toplinu svoga doma." - kazala je Nada Golub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjedniku skijaškog saveza Srećku Ferenčaku nije nedostajalo razloga za zadovoljstvo.

"Nadam se da će kruna biti najljepši poklon za Janičin 24. rođendan." - kazao je Ferenčak i izazvao spontani pljesak okupljenih znatiželjnika.

Kako su nas zanimali još neki detalji vezani uz zapanjujuću krunu, Fenenčaka smo naknadno uhvatili u dvorani gdje će predstavnici reprezentacija pratiti tijekm sutrašnjeg ždrijeba.

"Da, mnoge zanima kolika je vrijednost krune, no taj podatak još uvijek niti nama nije poznat. Dio izrade sponzirirali su naši veliki prijatelji iz Rogaške." - kazao nam je Ferenčak.

D.R.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara