Krstanović: Ako je Bilić zvao Vukušića, morao je i mene

Foto: Cropix/ Damir Krajač

S 19 postignutih pogodaka Ivan Krstanović u svojoj trećoj sezoni u HNL-u postao je najbolji strijelac lige. Zagrebov centarfor prije tri godine tiho je u Kranjčevićevu stigao iz Posušja kao etablirano ime na bosansko-hercegovačkim terenima.

Po dolasku među Pjesnike borio se za mjesto u momčadi, a sad je Zagreb nezamisliv bez njega. Uostalom, svojim je pogocima u završnici prvenstva donio momčadi bodove koji su se pokazali ključnima u borbi za ostanak. I zbog svega toga je neizmjerno sretan, priznao je u intervjuu za Index Krstanović kojeg smo dobili na odmoru u rodnom Tomislavgradu.

Kakav je osjećaj biti najbolji strijelac lige?

"Odličan, moram priznati da se super osjećam. Primio sam puno čestitki, a premda mi je to malo neobično, ne bunim se. Nije loše", veselo će Krstanović, koji puno zahvale upućuje i na račun suigrača:

"Jasno, bez njihove pomoći ne bi mi sve to uspjelo. Ovo je i njihova nagrada."

Krstanović je golove ravnopravno raspodijelio na jesenski i proljetni dio sezone, ali zgodici iz ovog drugog imaju nemjerljivo veću težinu, jer Zagreb se spasio ispadanja tek u zadnjem kolu:

"Da budem potpuno zadovoljan nedostajao je pravi Zagreb, koji će se boriti za izlazak u Europu. No, kad smo se već doveli u situaciju da nam prijeti druga liga, drago mi je da su i moji golovi pridonijeli ostanku."

Jedina želja - odlazak

Konkretnih planova (klubova) za sljedeću sezonu Krstanović nema, ali želja je samo jedna: "Odlazak!"

"Da se razumijemo, u Zagrebu sam proveo tri prekrasne godine, ali jednostavno je došlo vrijeme za rastanak. Sazrio sam kao profesionalac i mislim da sam spreman za novi, veći klub, i igranje na višem nivou".

Iako je inozemstvo prva želja, Krstanović priznaje da ne bi imao ništa protiv nastavka karijere u HNL-u. Naravno, u obzir dolaze samo najveći klubovi, Hajduk i Dinamo:

"Bila bi mi čast kad bi s Poljuda ili iz Maksimira pozvali, ali ponavljam - naglasak u vezi mog transfera stavljen je na inozemstvo."

Krstanović je u siječnju proslavio 28. rođendan, ali još uvijek nije zaigrao ni za jednu od dvije reprezentacije za koje ima pravo. Čiji poziv očekujete, Bilićev ili Sušićev? Jednom je već dobio poziv za BiH, za prijateljsku utakmicu s Azerbajdžanom, gdje se jedva odazvalo 12 igrača, a Meho Kodro igrao je paralelno sa svojom reprezentacijom na Koševu. Uglavnom, Krstanović je poziv prihvatio, ali zbog ozljede nije zaigrao.

"Očekujem Bilićev poziv, naravno. Želim igrati za Hrvatsku, a koliko god naša reprezentacija u ovom trenutku imala pregršt sjajnih napadača, mislim da je možda moglo i za mene biti mjesta na popisu. Tim više što su pozvani neki igrači iz HNL-a koji, barem mi tako govore stručnjaci, nisu ništa bolji, a nemaju ni bolju statistiku od mene."

Mislite na Vukušića?

"Da, mislim na Vukušića", zaključio je Krstanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara