Kubica: Nisam ovdje da budem lijepa priča

Kubica: Nisam ovdje da budem lijepa priča

Foto: Instagram/Fernando Alonso

ROBERT KUBICA uoči vjerojatnog povratka u Formulu 1 2018. kaže da ne želi samo biti lijepa priča vozača koji se vratio sedam godina nakon nesreće nego želi biti konkurentan, najbolji Robert Kubica dosad.

Kubica je početkom 2011. doživio tešku nesreću u reliju koja ga je udaljila od Formule 1, ali nakon niza testova raznih bolida posljednjih mjeseci Poljak je na korak do povratka u F1 s Williamsom 2018.

U dva dana testa Kubica je odvozio 128 krugova i postavio 11. najbrže vrijeme od ukupno 25 vozača, najbrže od Williamsovih vozača, a tehnički direktor Paddy Lowe proglasio ga je 100 % spremnim za povratak u Formulu 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Puno se toga pisalo i govorilo. Mislim da je to normalno jer je puno pitanja i svi imaju svoje mišljenje", rekao je Kubica.

"Mislim da me puno ljudi želi natrag zbog priče. Priča je lijepa, ali na kraju nema nagrade za priču, na kraju se moram pobrinuti da ako imam šansu da sam spreman i moram biti maksimalno spreman ako se nešto pojavi. Cijenim potporu navijača jer je puno želja i nada od puno ljudi, ali ja na kraju znam kako stoje stvari. Stvarnost je takva da kad uđem u bolid više nema priče, moram biti svoj u bolidu i s momčadi i posao se mora odraditi."

"Prije svega moram biti siguran da sam to sposoban činiti i sigurno je da mi svaki dan daje dodatno samopouzdanje. Kako bih ispunio svoje standarde moram voziti na visokoj razini. Ako ću se vratiti neću biti tu samo da popunim kvotu. Iako me nije bilo sedam godina moram biti siguran da sam sa svojim ograničenjima u stanju pružiti maksimum svojih sposobnosti i biti najbolji Robert Kubica kojeg znam", dodao je.

Kubicu su tražili i da usporedi svoju situaciju s povratkom Nikija Laude nakon strašne nesreće na Nurburgringu 1976.

"Svatko ima svoj život i svoje situacije. Mislim da je s jedne strane ispravno uspoređivati, a s druge strane ne kažem da je loše, ali je jednostavno drukčija priča. Iako Niki ima drukčiju priču od moje, obje priče su prilično posebne. Formula 1 je poseban svijet, ali jednom kad stavite kacigu sve nestaje i morate biti u poziciji dati sve od sebe."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara