Kuća hrvatskog nogometa je – srpska!?

BEOGRADSKA tvrtka Genex pokrenula je postupak povrata svoje imovine iz vremena prije rata, pa tako tvrde da kuća u Rusanovoj 13, u kojoj je sjedište Hrvatskog nogometnog saveza, zapravo njihovo vlasništvo.

Iz Genexy tvrde da su svoja potraživanja prije par godina obznanili predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću, tada aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću, kao i hrvatskoj Vladi. Od navedenih očitovao se jedini Bandić, ustvrdivši kako su takve stvari van njegove nadležnosti.

"Do mene nikada nije stigao nikakav faks o bilo kakvim potraživanjima u vezi sa zgradom. Uostalom, mi smo čisti kao suza jer smo tu nekretninu kupili od Ine i pošteno je platili 1,6 milijuna njemačkih maraka." - kazao je Marković u razgovoru za HNS.

S druge strane, voditelj sektora imovine u Genexu, Zoran Glogovac, tvrdi da postoji detaljna dokumentacija o vlasništvu nad zgradom u Rusanovoj ulici, kao i dokaze da im je zgrada oduzeta prijevarom.

"Na tu zgradu 1991. godine u vrlo sumnjivim okolnostima uknjižio se jedan naš bivši zaposlenik, i to tako da je osnovao tvrtku Aspekt te se na njezino ime upisao kao izvanknjižni vlasnik. Nakon toga nekretninu je darovao Ini, a ona ju je prebacila na tvrtku-kćer Hostin. Zgradu je kasnije koristilo kinesko veleposlanstvo, a Hostin je poslije prodaje HNS-u." - ustvrdio je Glogovac, pa dodao kako se nada pogodbi s HNS-om jer će se u protivnim obratiti Europskom sudu u Strasbourgu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara