"Kupljene su utakmice Varaždin - Hajduk i Zagreb - Dinamo"

Foto: Drago Sopta / Cropix

MIROSLAV JEDVAJ, bivši međunarodni nogometni sudac koji je zbog švercanja droge svojedobno završio u zatvoru, u Dnevniku 3 HTV-a progovorio je o prljavim radnjama u hrvatskom nogometu još dok je bio aktivan.

"Osam godina sam čekao trenutak kad ću moći istupiti u javnost i da sperem ono zbog čega su mi ljudi iz sudačke organizacije uništili život. Prozivam ih na temelju svojih iskustava i saznanja. Od 24 glavna i 32 pomoćna, koliko znam samo dvojica nisu sudjelovali u prljavim radnjama", rekao je nervozni Jedvaj, ne odavajući dojam vjerodostojnog pokajnika, kojemu se savjest probudila 15-ak godina nakon događaja za koje tvrdi da je u njima sudjelovao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bio sam pomoćni sudac, nas su dopadale mrvice sa stola. Kad ste delegirani zovu vas i jedna i druga strana, moraš biti malo pametan i dogovoriti se s jednima i drugima."

Na upit kolike je nagrade dobivao, Jedvaj je odgovorio: "Između 500 i 5000 eura, ovisno o tome kome se sudilo. Kad sam sudio Hajduku, po 5000 maraka ili 5000 eura. Kad je bilo riječ o utakmicama za prvaka, onda su te cifre rasle."

Spomenuo je i dvije utakmice koje su, navodno, nerelegularne. "Varaždin - Hajduk i Zagreb - Dinamo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara