Kuže nakon visoke pobjede nad Zagrebom kritizirao "mlitave" Dinamovce

IAKO je Dinamo u Maksimiru s visokih 4:1 svladao Zagreb, trener "Modrih" Josip Kuže je na press konferenciji održanoj nakon susreta ipak kritizirao svoje igrače, prvenstveno zbog loše igre u prvih sat vremena susreta.

"Zagreb nas je uhvatio u čudnom raspoloženju, ne znam koji drugi izraz upotrijebiti, ali bilo smo prilično mlitavi u prvom poluvremenu i početkom drugog poluvremena. Protivnik je bio izuzetno dobro raspoložen, lagan, pokretljiv, s puno samopouzdanja u građenju igre. To nam je onemogućavalo dobro pokrivanje, naši su igrači stajali jako daleko od njihovih igrača, naša obrana nije pokrivala njihove najisturenije igrače, a na sredini terena su s lakoćom kombinirali." - kazao je Kuže poslije pobjede na Zagrebom.

"Naši igrači u jednom takvom lošem raspoloženju nisu bili skloni kombiniranju i igri, izgubili su samopouzdanje. Nešto ih je trebalo povući da bi bolje reagirali. Mislio sam da će bolje krenuti u drugom poluvremenu i naravno kad smo postigli gol, onda je došla ta snaga kod naših igrača i onda sam znao da će uredno dovesti utakmicu do kraja." - dodao je Dinamov trener.

"Naravno, nezadovoljan sam jer ekipa ne smije igrati na takav način, ne smije dozvoliti protivniku da vodi igru, ne smije dozvoliti da uopće dođemo u poteškoće. Vjerujem da je ovo zadnje poluvrijeme koje smo odigrali na takav način." - ustvrdio je Kuže.

Trener "Modrih" nije bio zadovoljan izostankom agresivnosti svojih igrača, prvenstveno u fazi obrane.

"Ovo je ekipa koja je sklona igri, nije sklona čvrstoći koja graniči s agresivnošću, teren je bio izuzetno gnjecav i mekan što je donekle onemogućavalo kombinatoriku, ali je činjenica da je Marić prvi napravio klizeći start tamo negdje u 75. minuti. Ja nisam za neku agresivnu igru, ali uklizavanje diže malo adrenalin, stvara se bolje raspoloženje od ovog što smo imali." - ustvrdio je Kuže.

Na novinarsku zamolbu da prokomentira igru Coste Andersona, koji je u zadnjoj minuti utakmice postigao svoj prvijenac u Prvoj HNL, Kuže je kazao: "Anderson je igrač koji postupno ulazi u našu ekipu, osobno smatram da i dalje mora puno raditi, što se tiče fizičke pripreme i na planu uključivanja u način naše igre. On sigurno ima određene kvalitete, ja sam znao da će zabiti iz prve situacije u koju dođe i tako je i bilo, zabio je čak iz prilično teške situacije. On je majstor za gol, ali i dalje smatram da i fizički i taktički treba puno raditi da bi se potpuno uklopio."

N.B.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara