Kuže: Nedostaje nam vođa na terenu

ŠIBENIK je na svom Šubićevcu svim svojim navijačima još jednom pružio izvrsnu nogometnu predstavu pobijedivši, ove sezone porazima sklonu, Rijeku rezultatom 3:1.

Ovo je bila tek treća utakmica Anela Karabega na klupi Šibenika i prva pobjeda na Šubićevcu. A prva je uvijek posebna. "Naravno da mi je drago što sam ostvario prvu pobjedu na Šubićevcu. Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu u kojoj su gledatelji mogli uživati. Mislim da smo zasluženo pobijedili, imali smo više raspoloženih pojedinaca, ali i nešto više sreće. Rijeka je dobra ekipa protiv koje nije lako igrati", rekao je nakon utakmice Karabeg za HTV.

"Htjeli smo se predstaviti u što boljem svijetlu. Imali smo malo sreće s onim golom Franje, nakon čega je sve bilo lakše. Počele su se otvarati prilike, stvorili smo dvije tri šanse koje nismo iskoristili, ali Gović je izvrsno pogodio iz slobodnjaka. Raspored do kraja sezone nam je izuzetno neugodan, za Slavenom se borimo za četvrto mjesto koje neće biti lako obraniti. Sad moramo igrati utakmicu po utakmicu, Zagreb, Hajduk pa Dinamo. Ako i ne uspijemo, nema veze, bit ćemo peti. To smo danas skoro osigurali, a tko zna, možda i Slaven kiksa", kaže Karabeg.

Kužea i u Rijeci nastavljaju pratiti problemi s vratarima koje je imao i u Dinamu. Za bar dva od tri primljena gola, glavni krivac je bio vratar Žilić, ali Kuže ipak nije želio nikoga optuživati.

"Ne želim analizirati igru kroz pojedinca. Mi dobro igramo u polju, ali tamo gdje je najvažnije, pred golom, nismo uspješni. Prelako primamo golove, a preteško ih dajemo. U napadu nam nedostaje Sharbini, i još nekoliko igrača, ali to nije izlika. Ekipa nije uigrana, moramo raditi promjene svaku utakmicu. Sad je najvažnije izdržati ovu sezonu i formirati kadar tako da Rijeka opet postane dobra", rekao je Kuže i nastavio analizirati probleme svoje momčadi.

"U komunikaciji s igračima atmosfera nije loša, korektni su u radu i ponašanju i stvarno žele pobjedu. Danas sam im govorio da se utakmica igra sa strašću, tu je glavni problem. Nedostaje nam taj dodatni entuzijazam. Nemamo pravog vođu na terenu, nekog tko će pokrenutu momčad. Stanje je nažalost takvo. Uz to, nailazimo i na dobre protivnike. Šibenik je izvrsna ekipa, s dobrom igrom. Mogu samo reći da će u idućim utakmicama Rijeka morati pokazati više", govori Kuže za HTV.

Kuže ipak smatra da je prednost što je došao u polusezoni na klupu Rijeke. "Za mene je jedno veliko bogatstvo što sam došao na polusezoni jer sad imam prilike da snimim i proanaliziram sve probleme kako bih složio bolju momčad za iduću sezonu", zaključuje Kuže.

P.V.
Foto: A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara