"Kvalifikacija neće biti": Inter ruši Hrvatski dragovoljac i "pričljivog predsjednika Croatije"


APSURD za kraj nogometne godine. Još jedan dokaz amaterizma koji je pustio korijenje u naš nogomet. Drugoligaški tereni bili su tijekom cijele sezone teatar apsurda; policija je hapsila igrače bez dozvole, suci su konstantno bili na zadatku, a sve je kulminiralo potezanjem pitanja licenci i malograđanskim okršajima.

> Cico s Croatijom ponovo puca na dvostruku krunu

Nakon šokantne pobjede Croatije Sesvete u Siget, predsjednik Zvonko Zubak rekao je;

"Treba se držati zakona, a ne povlačit licenciranje kad nekome to odgovara. Ako ćemo pošteno, onda još barem pe klubova nema uvjete za prvu ligu Mi svoj stadion u Sesvetama gradimo, a do desetog mjeseca igrat ćemo u Velikoj. Zaslužili smo status prvoligaša i to nam nitko ne može oduzeti."

Dojmovi s popodnevne predstave u Sigetu još ne nisu slegli, a javili su s iz Zaprešića. Inter 17. i 21. svibnja mora igrati kvalifikacije protiv Hrvatskog dragovoljca za preostalo mjesto u prvoj ligi sljedeće sezone, a tvrde da je njihov stadion prijavio upravo klub iz Sigeta, kao teren za domaće utakmice u prvoj ligi.

"Kvalifikacija neće biti iz razloga što je NK Hrvatski Dragovoljac prijavio naš stadion za igranje u 1. ligi, ali s obzirom da nismo dogovorili uvjete oko korištenja navedenoga, gradsko poglavarstvo Grada Zaprešića donijelo odluku kojem raskida sporazum sa navedenim klubom, te ujedno samim time i kvalifikacije otpadaju." - priopćenjem su se obratili iz Intera.

U ponedjeljak će odluku Grada Zaprešića o poništenju "najma" dostaviti Hrvatskom dragovoljcu i institucijama koje vode natjecanje i brinu se o HNL-u. Fora koju su Dragovoljcu prodali momci iz predgrađa ne zvučI loše, a autori ističu kako ne žele izazvati bijes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova odluka je sasvim normalna i razumljiva, pogotovo kad se zna kolika su sredstva Grad Zaprešić i klub uložili u naš gradski stadion, a da bismo ga naposljetku prepustili nekom drugom tko niti ne pomišlja na neku izgradnju, nešto započne graditi, već samo ciljano ulaže sredstva na igrački kadar." - kažu u Interu.

Traže od javnosti da odobrenjem prihvati njihov potez, jer "u Zaprešiću se ulagalo u infrastrukturu, dok se drugdje samo pričalo.." Priča kulminira prozivanjem Zvonka Zubaka, predsjednika Croatije, odnosno, pozivanjem HNS-a da poštuje vlastite propise.

"Ako će se HNS držati Propozicija natjecanja niti NK Croatia Sesvete, ni njihov pričljivi predsjednik neće ući u 1. ligu. Mislim da je stvarno došlo vrijeme da ljudi u Hrvatskoj počnu shvaćati da se od priča i novinskih napisa ne živi, već su bitna samo djela."

Prošle godine žrtva HNS-ovog kultnog postupka bio je Naftaš HAŠK koji nije uspio ishoditi licencu za Drugu ligu niti nakon lobiranja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

U HNS-u nisu željeli otkriti zbog čega Naftaš HAŠK nije dobio potrebnu licencu, ili preciznije, koji od potrebnih kriterija (osposobljeno stručno osoblje, "čista" administracija, financijsko poslovanje te infrastruktura) klub nije zadovoljio. U čitavom postupku koji je HNS provodio razlog odbijanja licence Naftaš HAŠK-u nije jedini maglovit detalj.  Dovoljno se sjetiti pravno sasvim nejasnog spajanja Naftaša i HAŠK-a zbog popunjenja druge lige pretprošle sezone. Umjesto Naftaša u ligu je ušla Moslavina, u kojoj je tada bio i današnji operativac Hrvatsko dragovoljca Željko Tokić.

D.R.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara