Ladić: Potrudit ćemo se da Island ne bude iznenađenje SP-a

Ladić: Potrudit ćemo se da Island ne bude iznenađenje SP-a

Foto: Ijndex

NAKON objave popisa igrača za Svjetsko prvenstvo, svoja očekivanja od priprema i turnira u Rusiji otkrili su i članovi stručnog stožera hrvatske reprezentacije.

Dražen Ladić bio je velika želja izbornika Zlatka Dalića. Legendarni vratar posljednjih mjeseci bio je zadužen za analizu posljednjeg hrvatskog suparnika u skupini Islanda.

"Svi smo nestrpljivi, želimo početi s pripremama. Prvi treninzi će biti više za upoznavanje i da se dečki odmore od teške sezone", rekao je Ladić o početku priprema.

O svojoj ulozi u reprezentaciji je rekao: "Neću raditi s golmanima. Ivica Olić i ja ćemo biti desna ruka izborniku".

Kako vidi hrvatske suparnike u skupini?

"Ovog časa nemam preveliki uvid u način igre Argentine i Nigerije. Island nije potrebno toliko detaljno pratiti. Kvalitetni su, ali mislim da imaju stil igre koji igraju cijelo vrijeme. Bili smo s njima u skupini pa nema prevelikih nepoznanica".

"Potrudit ćemo se da Island ove godine ne bude iznenađenje", rekao je Ladić.

Mnogi vjeruju da ova generacija hrvatskih igrača može ponoviti uspjeh one iz 1998., kada je Hrvatska uzela svjetsku broncu.

"Naravno da se iz prvenstva u prvenstvo ljudima vraćaju slike iz Francuske. Svjetsko prvenstvo nam je ostalo u sjajnoj uspomeni, to su bili trenuci koje ću pamtiti cijeli život. Možda kada smo bili tamo, nismo bili svjesni težine toga kao danas. Kada ste sudionik toga, postane vam to normalno, a 20 godina kasnije vidimo da je to prvenstvo ostavilo veliki trag i moramo biti ponosni na to. Želimo da se ponovi takav uspjeh jer će nam to dati snagu za sljedećih ne znam koliko prvenstava", rekao je Ladić.

"Ovo je nova šansa, vjerujem da su dečki svjesni da neće biti previše prilika za ovu generaciju da napravi veliki rezultat. Napravit ćemo sve da ova generacija napravi rezultat i u reprezentativnom smislu", zaključio je Ladić.
 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara