CHELSEA

Lampard: Gade mi se, ne znam zašto im se to dopušta

Lampard: Gade mi se, ne znam zašto im se to dopušta
Foto: EPA

CHELSEA je u srijedu izgubio europski superkup od Liverpoola nakon što je Tammyju Abrahamu Adrian obranio penal u petoj seriji raspucavanja.

U protekla dva dana Abraham je na društvenim mrežama dobio brojne uvrede i prijetnje, što je posebno naživciralo trenera Franka Lamparda.

"Posebno mi se gade takozvani Chelseajevi navijači. Da biste vidjeli širu sliku te večeri, Tammy Abraham je sam tražio da izvede peti jedanaesterac jer je to želio, htio se istaknuti i biti hrabar na tako veliku večer i pred očima cijelog svijeta", počeo je Lampard pa prešao na poantu:

"Istovremeno, netko sjedi za tipkovnicom ili telefonom i piše najodvratnije stvari koje možete zamisliti. Ne znam kako im se to dopušta, prejednostavno je. Nešto treba učiniti, kao i potpuno promijeniti mentalni sklop ljudi."

Lampard razmišlja ispravno, premda utopijski, i želi da se takvo ponašanje iskorijeni.

"To možda neće svima odgovarati, ali ljutit sam zbog Tammyja i zbog nas kao kluba jer to nije ono što mi želimo predstavljati. Klub puno radi na borbi protiv diskriminacije svih vrsta pa kad se ovako nešto dogodi, to je korak unatrag."

Europska mreža protiv rasizma u europskom nogometu FARE tražila je od Twittera da učini nešto po tom pitanju.

"Društvene mreže poput Twittera i dalje izbjegavaju odgovornost kad se radi o nadzoru i prevenciji internetskog zlostavljanja. Pojedincima je prejednostavno tvitovima širiti mržnju. Mjere koje poduzimaju su neučinkovite i treba učiniti više", poručili su iz FARE-a na upit ESPN-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara