NBA

NBA planira održati nastavak sezone na jednome mjestu

NBA planira održati nastavak sezone na jednome mjestu
Foto: Getty Images

KAO I ostatak sportskog svijeta, NBA liga razmatra razne opcije za završetak prekinute sezone, a dio njenih dužnosnika zagovara odigravanje (većine) preostalih utakmica na jednome mjestu, piše New York Post.

Prema njima, ostatak regularne sezone bio bi skraćen, odnosno igrao bi se dok svi klubovi ne skupe 70 utakmica umjesto predviđene 82. To znači da bi klubovi odigrali još između tri i sedam utakmica, ovisno o tome koliko su ih odigrali prije prekida, nakon čega bi uslijedilo doigravanje u kojem bi se igralo na tri umjesto na četiri pobjede. Ideja o jednoj eliminacijskoj utakmici u play-offu zasad je odbačena kao krajnja mjera.

"NBA liga je vrlo odlučna da dobije prvaka", rekao je neimenovani dužnosnik za New York Post.

Najlogičnija lokacija za odigravanje cijelog ostatka sezone je Las Vegas, pišu Amerikanci. U tom gradu redovito se održava Ljetna liga, što znači da postoje uvjeti i za prave NBA utakmice, koje bi se na istome mjestu igrale jedna za drugom. Grad ima ogromne hotelske kapacitete u kojima se mogu smjestiti igrači i ostali zaposlenici svih klubova.

Razgovaralo se i o Bahamima, Orlandu, Atlantic Cityju, Havajima i Louisvilleu, a ESPN je čak predložio odigravanje ostatka sezone na golemom kruzeru.

Ideja je, dakako, da kompletan NBA bude izoliran od ostatka svijeta i da se utakmice igraju bez navijača.

No čak ni takav rasplet ne bi značio da će se sve nastaviti ranije nego što je bilo predviđeno, odnosno natjecanje bi ponovno krenulo krajem lipnja ili početkom srpnja, što bi pomaknulo draft s kraja lipnja na kolovoz, a nova sezona vjerojatno bi počela oko Božića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara