NBA

LeBron James promijenio mišljenje o utakmicama bez publike

LeBron James promijenio mišljenje o utakmicama bez publike
Foto: Screenshot (NBA)

"AKO izlazim na parket, a nema gledatelja, neću igrati. Nisam nikada igrao utakmicu bez gledatelja. To je tako od kada sam počeo igrati košarku. Nije ovo Europa", rekao je LeBron James prije tri dana kada je upitan o mogućnosti da NBA zabrani dolazak navijačima na utakmice zbog širenja koronavirusa.

Tri dana kasnije, promijenio je mišljenje.

"Naravno da bih bio jako razočaran kada ne bi bilo navijača, jer zbog toga igram. Igram za svoju obitelj i svoje navijače. S druge strane, moramo slušati ljude koji vode računa o ovome što se događa. Sve što je najbolje za sigurnost igrača, franšiza i lige moramo slušati", napomenuo je LeBron.

O utakmicama u NBA-u bez gledatelja se i dalje raspravlja. Jedina mjera koja je za sada uvedena je zabrana ulaska novinara u svlačionice igrača u svim velikim američkim sportovima pa tako i NBA-u. U zajedničkoj objavi u ponedjeljak navečer lige su navele da je odluka donesena nakon savjetovanja s medicinskim stručnjacima, a razlog je sigurnost igrača i klupskog osoblja.

U Americi je tradicija da novinari nakon utakmica imaju pristup svlačionicama, ali ta će praksa sad biti ukinuta na neodređeno vrijeme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara